Všechny komentáře k článku:Konec dohadům, nová vlajková loď mezi grafickými kartami NVIDIA GeForce GTX 980/970 je tu

Maxwell

no tvle... ještě před nedávnem všude články o Titan Z... a teď tu máme dvě famózní karičky 970 a 980obě stojí na stejném chipu a tak je vidět, že o 5 tisíc levnější 970ka je na tom cena/výkon je na tom lépe než AMD top karty! naprostá nádhera... kdybych měl 10 tisíc, tak kašlu na 290ku, sorry AMD, ale právě vám jdou prodeje dolů :-)

Možnosti
17 reakcí
poslední 21. 9. 2014 11:57

GTX 970 je OK - cena (od 9400,- s DPH) mohla bejt jeste klidne o 1000,- nize a byl by to KUP ROKU, ale je to novinka mozna se to jeste ustali.. (i kdyz tomu moc neverim neni to Nvidia "style" :) )
GTX 980 - Totalni FAIL hlavne z hlediska ceny a v zakladu je jenom o cca 15% nad GTX970 ale pritom stoji az o 6500,- vic...vice mene OC edice GTX970 dotahuje zakladni 980 a pritom zakladni 980 zacina na 15tis.. V tomhle smeru proste TOTALNI FAIL.Ja osobne uz objednal 2x referencni GTX970 od Gainwardu a cekam na EK az udelaj Bloky coz bude cca do 1-2 tydnu (na 980 uz blok maji tj, je to asi otazka mozna i dnu nez vydaj i na 970).
Doufam, ze na budouci 4K monitor s HDMI 2.0 to bude stacit dyztak, karty jeste potaktuju coz na vode asi nebude problem a nejspise me zastavi omezeni BIOSU nez omezeni ze strany kremiku, ale to uz je proste Nvidia s tim jejich debilnim omezenim na 106% TDP..

@stratos.: Jak jsi říkal, není NVIDIA style příliš popuštět uzdu... zatím to vypadá, že budou vyrábět "luxusnější" chipy, zatímco AMD bude víc open minded obecně.SLI výtěžnost 30-40% výkonu vcelku ujde. Na 4K má jak to tak vypadá AMD pořád lehce větší výhodu, bohužel pro ně se cena výkon zrovna v tuto chvíli fakt vyplatí 970ky.Pak čekám recenzi :-). GL

@stratos.: Uplny high-end predsa nikdy nedisponoval dobrou cenou a boli dobi kedy sa lisila cena o znacny kus viacej. Tie Tvoje fanaticke reci by si si uz mohol vazne odpustit. :)

Master GEEK

@adam.marcinek93: Celou dobu jsem Stratose dá se říct bral.. Ale když vysvětlil že nakupuje bez DPH komponenty, tudíž má bez DPH cokoliv a ne jen Nvidia, pak jsem v šoku... Zase si koupí Nvidia.. Tak už bych alespoň nepral takové věci jak je AMD dokonalé a cenově dostupné.. Prostě 290 je smáznutá novou kartou ve všech směrech...

@GreenT: Jednoduše řečeno je to magor :D ve všech směrech :D

@Anonymní uživatel: to ze nekupuji dle pomeru cena/vykon je spatne? GTX970 mi cenove vyhovuje a vykonove taky.. Nehlede na to ze SLI utahne i budouci 650W pasivni Enermax. + karty maji HDMI 2.0 a ja chci 4K monitor kde dve karty v SLI snad budou stihat vse na max..Treba 980 je totalni FAIL nvidie protoze cena je totalne ustrelene, ta karta mela stat max 12tis.Jinak ano mam vse bez DPH ale i za lepsi nez normalni ceny.. vice mene za VO ceny..

@stratos.: Jen si tady posypáváš veřejně popel na hlavu , tvoje volba :D

@Anonymní uživatel: proc jako?
To ze mam moznost mit HW za lepsi ceny je spatne?

@adam.marcinek93: ale toto neni uplny high-end, to je prece titan black :)

@stratos.: Nevím jestli tě na 4K monitor nebude omezovat 256 bitová sběrnice.... Ale ta spotřeba je dost luxusní.... obě v základu budou jak 780 TI OC. :)

@IvanPrinc: Známé sloupcové grafy NVidie. Nejlepší vtip je v tom že pod DX se ty textury už uložili v komprimovaném formátu. Takže na nějakou výraznější kompresi může NVidia zapomenout.

@Fireflycz: pockej si na sli recenzi na 4k.. uvidis, jestli je to omezene ci ne z empirickych dat.

@Fireflycz: lidi, kdy uz pochopite ze sirka sbernice neni hlavni ukazatel vykonu :)

Ještě počkám až příští rok přejdou na nový výrobní proces a uvedou trochu větší výběr. Musím se obrnit na nový monitor a Star Citizen.

@Brundibár: joooo
hlavní je, že vyvíjejí star citizen primárně na počítač... tak doufám že kvůli konzolím neoželí fyziku... už teď vypadá dobře

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!