Všechny komentáře k článku:Longhorn a plány Microsoftu

OFFTOPIC _ Notebooky help!

Potřeboval bych poradit, mám starý notebook Compaq Presario 1203A a chtěl bych na něm naistalovat nový systém (původní WinME mi nevyhovuje), ale nevím jak původní smazat, ani nevím jak se dostat do BIOSu, tedy jestli to nějak s notebookama jde, vůbec s tím nemám zkušenosti a potřeboval bych poradit. Mockrát děkuju.

Možnosti
6 reakcí
poslední 23. 6. 2005 10:36

no napr. u WinXP staci dat CD do mechaniky a instalovat system jako normalne,pri instalaci vam to nahlasi ze na disku oper. system uz je a da vam mimo jine moznost zformatovat oddil kam system instalujete.Po zformatovani se vam zahaji instalace systemu na cisty disk.

No přeinstalit systém není nic složitýho, ale jak tak čtu tak s tvýma zkušenostma bych to radši svěřil profi fyrmě (no i když,....). No kařdopádně jednou začínal každej. Doporučuju si najít kámoše, kterej to umí a je ochoten ti to ukázat, vyhneš se případným problímům. Kdybys přesto trval na tom, že to chceš vyzkoušet sám tak mi napiš na mail lukas.vrtiska@centrum.cz poradim ti, ale sem to už nepiš nepatří to k této diskuzi.

PS: než se do toho pustíš tak si pořádně zkontroluj jestli máš všechny cd s ovladaiči, popřípadě se podívej co je tam instalovaný za ovladače a stáhni je z netu. Později se to špatně dohledává.

@lukas.vrtiska@centrum.c: Pokud jsem dobre pochopil autora otazky,nema problem s tim ze by neumel preinstalovat system ale ze nevi jak ho smazat,u notasu je to o neco slozitejsi :)) teda pokud je ze stolniho PC zvykli formatovat disk pres spousteci disketu.Ale je mozne ze si nevi rady i s instalovanim systemu,tedy urcite oceni vasi pomoc.

@Axeli Machal: Díky moc za pomoc, já jen nevěděl jak u NB zformátovat disk. Moc díky!

@withman: Nabootovat Slaxe a mkdosfs /dev/hda ;)

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®