Diskuze k článku:Máte rádi ticho? Kupujte olej!

Ty jo ste chytry...

hele ja mam pocitac za 3OOOO ponořeny v destilovany vodě a mam ho jako akvarko kde neplavou ryby a je tam i neonovy světlo. vypada to gut a voda me stála 200.

Tak takhle to má vypadat

http://www.pugetsystems.com/submerged.php

Olej

Tak koukam ze se nikdo neodvazil... mam tady muj verny PC AMD Sempron 2400+ 1.66Ghz 512Mb RAM GeForce FX 5200 itra pokud to stuhni koupim v penny olej maji ho v akci za 16.90kc k tomu nejaky ten lavor a vykoupu ho at je jasno ok?

Marcol

mno to podle toho jaku seestavu chces koupat protože na 486 se ti nevyplati kupovat njaky kvalitnejsi olej. Kdyz uz sme u toho s kamosem mame AMD Athlon 850mhz a budem lejt rostliny z tesca. Ale časem bude pentium 4 2.8ghz,ram 512 a na to se uz vyplati koupit drazsi a kvalitnejsi olej Idealni marcol 82 průsvitny na první pohled jako voda a bez zápachu

Životnost?

Tak by me zajimalo jakou asi ma zivotnost pouzity olej, zvlaste kdyz je zahraty na telesnou teplotu.

Pane jo teda!

Mě to přijde docela dobrý nápad ovšem aby někoho nenapadlo tam nalýt vodu:oD

Počítač v oleji jinak, efektivněji funkčněji

Toto je určitě fungující návod a není ani moc složitý, ale co se na problematiku podívat jinak, existuje metoda jak to udělat opravdu atraktivní na oko a funkční, zkuste checknout tohle: http://ridoo.ic.cz

K tématu

tu máte jedno video k témetu:
http://otvali.ru/video/nerealnyj_tjuning_kompa:19615.html

Hruza

Jak se vubec muze takovito clanek obevit na strance o pocitacich?jen par argumentu:- rostliny olej rozhodne neni to nejlepsi reseni, proc se tak asi neleje do transformatoru tento tip oleje, ale existuje specialni trnasformatorovy olej?...
- po par mesicich bude olej vypadat krapet jinak
- plosny spoj uz takyn nebude vypadat tak dobre jako ted.
- chtel bych videt nekoho kdo by uznal reklamaci takoveto komponenty (ikdyz tady je to jedno protoze toto pc je peknej dedecek)
- nedokazu si predstavit jak se patlam v rozebranem v oleji jen abych vymenil jedinej dil.
- a hodne by me desil pocit ze o to nekdy zavadim a budu mit olej po celem pokoji.

Tak jsem to zkusil....

Zalil jsem svuj novy 3GHz PC mnoha litry motoroveho oleje. Po zapnuti ovsem PC z nejakeho duvodu nenabehl.. :'( Nepomohlo ani mnohahodinove ozivovani. Nadruhy den jsem pak navic zjistil (s hruzou), ze z lavoru uniklo asi 10 litru oleje na podlahu a koberec, cast dokonce prosakla do zaklopu ve strope. Vycisteny mistnosti od mazu a smradu zabralo cely den. Komponenty v PC byly navic tak zasrane a znecistene, ze jsem se na jejich cisteni (radeji) uplne vys*al a rovnou celeho ropaka vyhodil.

Proc chudak disk zustal osamocen????

Z jakeho duvodu nebyl ponoren i HDD? je prece dokonale zatesnen kvuli prachu. Takze by se olej nemel k plotnam dostat. Vydel jsem na invexu jak meli v akvarku s rybama a destilovanou vodou hozeny celi PC i s diskem , proste tam hodili celej case.

Co by se tak asi mohlo stat

za skousku nic nedam akorat novej comp

RE

Co se tu vzrusujete vubec,vzdyt je uplne jasny,ze je to kktina:-) Takovych koumaku uz jsem potkal,co skousej experimenty na PC,zajimavy,jen na PC starsich X let,at si koupi GF7800GT a udelaj todle,jsem zvedavej,pak o tom mozna budu uvazovat,lol!

RE

No vidis,taky super napad,samy dobry blazni:-)

Notebook na snehu

toz chtel jsem si na svym notebooku(2.4Ghz P4, 64 IGP, 512RAM) zaparit NFSMW ale slo to dost trhane, tak me napadlo, ze se nebude stihat chladit, a protoze venku bylo plno snehu, nabral jsem nejakej do igelitky, udelal placku, a na ni postavil sveho milaska. za tyden jsem nfs dohral. problem byl s odtatou vodou a deravou igelitkou. vyresil jsem to velkym tacem a mrizi z lednickove policky. kdyz po 4 hodinach zacala voda odkapavat, notebook se zarazil o mrizku a neplacnul sebou do vody...

Fotky

Nema nekdo nejake dalsi clanky, fotky popr nejaky postup?? Rad bych to vyzkousel, ale chtel bych neco vic, nez je tady....

Vetracky

Mislite ze ma cenu davat do PC ponoreneho v oleji nejake vetracky pro cirkulaci oleje ??? budou se vubec tocit ???

V lednici

(nekdo se tu zminil)
uz nejaky patek http://www.dk-studio.net/eblog/1126024200-pc-v-lednici-taktujeme.php

Olej neni problem

kua to je pokus ne ale s olejem je to easy-transformátorovej sám sem to zkoušel krásně to navíc voní takovym tim pachem elektroniky

Troubo

Víš jak je strašně drahej jeden litr?

Olej

Ja prave videl v tom nekondenzovani vody tu vyhodu. Kdyz sem byl malej tak mi 286 v lete behem dne nefungovala jak by mela. Kdo by tomu veril:). Tak sem na ni bez rozmyslu polozil chladici blok z prenosny lednicky. To byl blbej napad nastesti se nic nestalo.. ani me ani pocitaci. Kdyby v pocitaci nebyl vzduch ale olej, mohlo by to fungovat. Jinak, olej je ten typ latky(jako treba jeste asfalt) co nema bod tani ale tuhne postupne. Docetl sem se ze jsou i motorovy oleje, ktery maji dostatecnou viskozitu, aby se s nima dalo nastartovat jeste v -40 C.

Chlazení

No už to tady taky zaznělo, představte si počítač s olejovým chlazením, viz tento způsob a ještě vložený do lednice, případně do prosté nádrže s proudící ledovou vodou. Docela by mě zajímalo, kdyby nějaký fyzik toto řešení posvětil. V tom oleji ponořené komponenty by asi težko měly tendenci na sobě kondenzovat vodu :_))))). Já nejsem fyzik, na kolik je možné podchladit olej?

Video download

http://www.tomshardware.de/vorschaltung.html?thg_video_18_oil_cooled_pc_divx.zip mozna uz to tu bylo nechtela se mi cist cela diskuse

Lepší

Myslím, že výkonnější komponenty brzy přijdou na řadu ;o)

Hustý ale na svym bych to nezkoušel

Zírám :o) a to sme s kámošema vymýšleli čim všim by se dal chladit komp...
Když nás napadlo že olejem,tak naslat dlouhý záchvat smíchu. No a jak vidim tak sme asi hodně pozadu s vývojem chladicích způsobů

---

Hmmm vypadá to zajímavě toď pravda jest. Lidé, proč píšete zde texty opovhující? Vy sami na experiment odvahu nemáte. Zda-li test tenho Vám po chuti není, nepište nic a pryč jdete, toď rada má jest. Není přece důležíté co v testu použito bylo...důležité jest zda-li funkčkost stroje zachována byla. :)

Kdo chce ušetřit?......

Nevím proč do toho krámu lijou volej, když stačí destilovaná (převařená, no prostě nevodivá) voda. Ale jinak dobrý.

Naolejovat nebo nenaolejovat ?

mam p4 3.4Ghz..
x800Gt
2GB ram ddr2
120Gb sata
450Wat zdroj
------------------
kdyz to dotoho potopim... pretaktuju to na 3,8 - 4GHz?
a grafarna, popř. Ramky ja do toho klidne pudu kdyz budu mit jistotu ze z toho udelamfiktyvni PC s vykonem o 35% navic...
dik BioBot

V pohodě

Já s tím naprosto souhlasím. Nový věci se zkoušet musej. Navíc je to celkem fajnová záležitost až na drobné problémy. Nechápu lidi co tady do toho jenom rejpou. Budu rád když si na to troufnete sami a potom budete kritizovat. Nejsou sice první kdo to zkusil. Nemaji ani ten nejvýkonější počítač. Ani kvalitní olej. ALE O TO PŘECI NEJDE. Jde o to, že měli to zapálení to udělat, nafotit a zveřejnit. Někteří lidi, ke kterým se počítám i já, si o tom rádi přečtou.

Reseni mimoradne vhodne k zalozeni opravdu masivniho pozaru

Neumim si predstavit jiny zpusob chlazeni, ktery by mel byt i jen zlomek potencialu v tomto smeru :-)

Do lednicky.

Dalo by se to strcit do lednicky? Myslim tim, kdyz se na tom pri tak nizky teplote nebude kondenzovat voda ze vzduchu a ten olej nezatuhne pri nizsi teplote. Dalo by se chladit opravdu extremne.

Re:smysl

sakra lidi já vás nechápu, at už na to koukám jako člověk kterej tak trochu rozumí hardwaru, a nebo jako absolutní lajk - je to přece velice zajímavý pokus. Nechápu proč to tady všichni akortá buzerujete. Vás se ten pokus netýká .. a když vám tak vadí nechte to bejt. Nemůžete pochopit že jde jen o skoušku ... Je to to samé, jako když starý nafták jezdí na olej z fritáku => je to prostě něco nového. Opravdu nevim kam těmi keci směřujete .. podle mě to je skvělá věc ..

Hmm

n

Test chlazení v oleji

Tak tohle schválně vyzkoušíme :), řekl bych, že kolegyně, co učí Fyziku se ráda připojí. Aspoň bude legrace a vyučování bude něčím oživeno:)

Az sleze snich

tady u nas na Vysocine az sleze snich tak uz sme se este pred timhle testem domlouvali ze to taky udelame ale s 486 :D

Prechodovej odpor???

nevim jaky ma vlastnosti olej jako izolant ale zajimalo by me co to udela ve slotech a paticich pri delsim provozu... nebude se zvysovat prechodovej odpor napr. mezi grafarnou a agp slotem a tim dochazet k nefunkcnosti pocaku??? nejsem odbornik na transormatory a uz vubec ne na jeho olej jako panove v uvodu ale podle me je tam pevny napojeni vynuti a privodniho vodice zadna svorkovnice nebo patice cimz je tendle problem u transformatoru vyresenej (ale to jenom hadam :o( ) .. je teda nekdo ochotnej (kord kdyz uz to nekdo ma spachany) to pouzivat nakej ten mesic ps:ten pocak muze bezet nekde v rozku k tomu zadnej cas nepotrebujete :o))

Router

No na nejaky nenarocny router by se to hodilo, nehrozi zastava vetracku atd..

Odvod tepla

Jak se to teplo dostane ven? Plastovou stěnou? Za pár hodin provozu bych svuj PC ufritoval...

Hmm

Po par dnech se olej dostane ze strany do desky a ta naboptna...
Nasledkem toho dojde k rozpojeni vicevrstevneho spoje a je vymalovano.

Smysl

Ptate se na smysl? Mate to v nadpise (Mate radi ticho?). Jednoduchy jako facka - TICHO

Reklamace

Zase na druhou stranu, kolikrát ročně chodíš reklamovat komponenty? A jak řikali klucí pozdějce - stačí lázeň v izopropylalkoholu a nikdo nic nepozná. Jediný, z čeho bych měl obavu by bylo to nabobtnání PCBčka...

Smysl

jaký je smysl tohohle řešení? na první pohled jsou použity staré komponenty, CPU vypadá jako staré PII/PIII/Celeron do Slot1, na které se běžně už v té době prodávaly pasivní chladiče, zdroj při výkonu potřebném na tohle se taky dá chladit pasivně... Většinou když se lidi do tohohle pouští, tak používají nové komponenty, které je už pomalu problém uchladit vzduchem. takovýhle experiment nic neukazuje kromě zaprasení komponent olejem :-)

Zkusím to taky

Jestli bůch dá tak brzy navštívím Penny Market a zkusím to taky. Samozřejmě s historickou PC sestavou... Natočím to na kameru a dám to na net!!!

Proc ne..

To je docela zajimavy reseni. Pamatuju si ze i vodni chlazeni byvalo pekny scifi. Lidi meli u pocitace kybl s vodou...kompresory pro akvaristiku..atd. A dneska se pro to prodavaji komponenty. Kdyby se toho nekdy ujala nejaka firma a delala vykonny a tichy barebone systemy, servery, atd. Vsechny by to vypadalo profesionalne.. Melo by to nejaky moznosti a postupy udrzby. Tak proc ne?

Kdo maze ten svistiiii

.. jenomze co az budu chtit zasahnout do systemu ... uff, to bude mazlavo :D

Dobry pokus ;-)

Dobry pokus ;-) V The Sims skocite do kuchyne, Simak jenom oskrabe brambory, nakraji a hodi do pc fritaku a vy si bez prace pekne pochutnate na hranolkach (popr. rizek, atd.) :-D A to vse pekne v sede, jen par kliknuti myskou :-D

Zdroj

nebyl by odkaz na zdroj tohoto clanku?

Zajímavé

Něco podobného jsem už někde četl. Jen by mě zajímalo jestli to nemá vliv na životnost komponent.

Pěkný

No vypadá to na dobrý chlazení, ale já sem moder a todle to běžný skříně nenaleju :(
Krom toho se v tom často hrabu a nosit to do koupelny, abych vylil olej... A taky pokaždý kupovat 10l oleje no nevim nevim.
PS: ty větráky ve zdroji a jinde jsou odstřižený, nebo tam ten olej proudil??

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®