Všechny komentáře k článku:Návrat krále: nový čip ATI R600

Myslim ze ne

tak to si ati fandi ze rika takovouhle vetu. no uvidime a bude taky rozhodovat cena... Ale i pres to DRZIM palce nVidii

Zůstanu věrný

Já jsem s nVidii už od začátku a nevím ikdyby byla ATI lepši zůstanu u ní mám k ní důvěru a byl sme vždycky spokojen takže jen doufám že nVidie něco pro ATI vytáhne.

@psychopat: by me zajimalo, kolik lidi je zvedavych na to, komu zustanes verny.

@psychopat: opravdu "zajimavy nazor" :D nazor, imho ale nadpis+podpis se ti povedl, Zustanu verny psychopat :P

@psychopat: Spíte spolu ?

@psychopat: Jojo spíme už nějakej ten pátek šlape dobře ale občas se cuká:)

@psychopat: he, tak ty s ni nejen spis, ale jeste pro tebe slape? doufam, ze uz je plnoleta :-)

@paja6666: Ano, skutečný pornografický vztah - ještě kdyby uměla uvařit...

@Ondra_PIII: Já před 3 lety náhodně nacpal do pc ATI. Před tím jsem měl pouze Nvidia a od té doby mám ati a nedám na ni dopustit už jenom z důvodu opravdu věrného podání barev a hloubky barev. Prakticky je to o 50% lepší než nvidia a to zatím u všech karet. Věrné barvy využiji všude, foto, video, hry, grafika atd. zatím nedám na ati dopustit.

@Dr. Otker: jako prvni sem mel nvidiu hruza pak sem presel na ati a ati sem verny ted mam x950xt a je to super karta

@bagrid: oprava x1950xt

EE

Presne Nvidia BEST a nic jineho nechcu !!

@kukana: ta sama otazka.

Zajímavý

Noo, já jsem celkem zvědavý, jak ten souboj mezi G80 a R600 nakonec dopadne, v posledni době většinou z počátku zvítězila ATi ,ale pak přišla nVidia s jednodušší a levnější grafikou a naskok dohnala. Obecně je mi simpatičtější ATi, protože se nebojí používat novátorské technologie (viz. článek), zatím co nVidia spoléhá hlavně na hrubý výkon. No, skrátka to bude hóódně zajímavý souboj :-)

HMM

zase krasna ukazka toho marketingu :)
aby jste poznaly opravový výkon musíte mít windows vista !!! KUPUJTE KUPUJTE !!! ale nezapomente ze musite mit nejmene 2 Gb ram a dual procesor aby vam Vista vubec nabehly :) Je to smesné!!!!

@Joraell: To je naprosto normální... obecně to máš všude kolem sebe. Když si najdeš novou partnerku také jí koupíš na vánoce nové super krajkové kaťky a nenecháš jí běhat s holou zadkem. Potom Ti naběhne a určitě 3x rychleji. Pochybuji, že máš jiné logické postupy než 90% lidí. Pokud ano, máš problém a doktor Ti pomůže.

@Dr. Otker: Ja bych souhlasis s obema... Z techto marketingovych tahu je mi taky nevolno, ale s tema kalhotkama mas urcite pravdu :D

ATI

osobne jsem vetsi fanousek ATI protoze je to Kanadska firma byt mam ted NV kartu...

@MICT14N: Presne v teze situaci jsem byl donedavna i ja :) Mel jsem 4. nVidi, ktera se posleze odhodlala jit do vecnych lovist a tim padem jsem presel k ATI ktere jsem posledni 2 roky fandil sic sam sem mel nVidii. A co muzu rict, nelituji, rozumi si s mym LCD lepe nez ta FX5600 co jsem mel, a TVout taky lepsi, co vic si prat ( jo a neotravuje me nView desktop :D )

Ati ovladace

ati ma mozna vyssi vykon ale ma tak zkur*ene ovladace az to neni mozna a proto zustanu verny.nvidia rulezzzz

@.:{}{}{}{}{}:.: ani bych neřek catalyst control center sice vyžaduje frame work a nabíhá o něco dýl než nvidia ale jinak nikde žádný chyby nejsou.

@PavelX: Presne tak.Doby kdy ATI melo spatny ovladace jsou ty tam.. A to jsem taky spis pro Nvidii.

@oohhyy: nahodou ati ma dobry ovladace

Docela zábavný..

..koukat, jak se hádá parta ubožáčků, jestli je lepší to nebo ono, ve finále si většina koupí to co bude mít prostě lepší poměr, cena/výkon a bude jim docela šumafuk od koho to je. A mimo to, tyhle high-endy sou sice pěkný, ale jejich počáteční cena je tak vysoká, že si to koupí jen pár technofilů. A ten zbytek si koupí kartu s rozumným výkonem za dobrou cenu.

@Daemonius: rovnez velice hodnotny prispevek, hezky si nam to shrnul.

@Daemonius: Anooo Demenius další jasná forma, Kdo neskáče není čech .... hop, hop, hop. Mě osobně poměr cena/výkon nezajímá. Já si vybírám podle barvy tištěných spojíků. Základku mám červenou a do ní vnikají růžovoučké karty sliVGA no a pro oživení jeden těžký černý TVtuner kterej se bloncá až úplně dole a v ložisku větráku procesoru mám o kuličku víc.

@Dr. Otker: Vycházim z prodejnosti. Myslíš, že se prodávaj nejvíc high-end karty, nebo mainstream? Ty high-end karty maj jen takovej vizuální efekt, že ta dotyčná firma momentálně vyrábí nejvýkonější kartu (která je většině lidí naprosto naprd). Ve skutečnosti je nejdůležitější která firma vyrábí nejlepší mainstream, ta obvykle vyhrává v prodejnosti, páč z hi-end karet by asi sotva vyžili. :) S čecháčkováním to nemá nic společnýho, takhle to prostě je..

@Daemonius: Tobě asi nedochází, že se ti tu - jak ty říkáš ubožáčci - nenásilnou formou snaží říct, že jsi vážně objevil ameriku. Asi ale jako poslední:oP

@Dr. Otker: No to věřím, že krásně růžovoučké karty vnikají do črvených základních desek úplně nejlíp :-)))

@Daemonius: že by se jim právě proto říkalo high-end? ;-)

Ati dosáhne na 1MHz

Dle informací zde, bude výrobní proces samozřejmě 65nm a čip by měl překročit 1GHz.http://www.theinquirer.net/?article=31968

@vychodilp: Mno, The Inquirer není zrovna 100% spolehlivý zdroj. A tohle patří spíš zatím do kategorie "friction" než "facts". Už vidím jejich agenty, jak se s bondovskou elegancí plíží výzkumnými laboratořemi ATI a sbírají informace o právě vyvýjených čipech... ;o)

Problem

Přeji si více takovýchto informaci, jsou užitečné a člověk moc často na ně nenarazí. Zatímco když sleduje ceny některých produktů (jako já) a má to hned na titulní straně, tak je to super. Díky za to, Máša

@CarteroGS1: ja to chtel poslat na ty prani a stiznosti, ale neslo to, asi to mate rozbity :-D

SW vs HW

Podle mě je docela problém v SW, protože už několik let není systém(na hraní her) který by zvládal efektivně všechny vymoženosti HW. A pak hry jsou taky čím dál brutálnější v nárocích na HW a že by využívaly nové schopnosti HW? Ani náhodou. Jenom se to píše čím dál víc prasácky. Dřív hra byla na půl CD, dneska přez celé DVD. A neříkejte mi že kvalitnější textury zabíraj 10x víc místa. a jejich na 75% DVD.

ATi vs Nvidia

mno na starým PC jsem měl NV Gforce mx100/200 32MB ram a rozjel sem na ni opravdu vše co jsem rozjet chtěl.Ted mám ATI X800 jo fajn ze začátku(asi od listopadu 05 ) fakt nabušená ale ted už mi moc nepřijde .Jsem z ní docela sklamán.Říkal jsem si že si koupim X1600XT ale ten výkon taky jalovej.7600GT od NV byla jasně lepší jenže pak přišla X1800GTO která ATI v Mainstremu zachránila.
Doufám že setohle nebude opakovat a že ATI vyrukuje rovnou s nějakou mainstremovou peckou a nejak to bylo v minulosti.
taky doufám ž ebude na tyhle new grafiky stačit stávájící PCIexpres slot(někde jsem četl o verzi 2)
to bych se opravdu už nasral!Protože ten updejt grafiky bude u mě nutnej pokud si budu chtít zahrát UT07 nebo Crysis

Dalsi

Zustanu verny psychopat zni fakt dobre :P. Mimochodem nVidia je na kosoctverec a Ati se snazi. Driv nebo pozdeji ji stejne prevalcuje. A ohledne tech ovladacu, kdo rika ze musite met originalni ovladace ;), jsou i lepsi ovladace od jinejch na Ati...

@Dalsi stvoreni do poctu: nVidia neni na žádnej kosočtverec na kosočtverec jsou možná ty tvoje kecy. nVidia má výborný grafiky to samý ATI. Ovladače obou firem jsou OK.

@Paran obecný: kosoctverec na kosoctverec.. ty jsi ale lahudkar ..taky sem pro.. nV.. aspon pro ted. ponevadz ma lepsi nabidku.. nekde sem tu videl, ze prej nV spoleha na hruby vykon.. pritom do noveho jadra pridava nove technologie.. naproti ATI, ktera jeste jede pro dx9... hh, zajimave nazory negramotnych:( ted mam 9800pro 128 a s ni teda vazne nejsem spokojeny.. ja patrit do skupiny "bohatych" uz davno sem ji vymenil:/

@red_darkness: no víš ti co řikají že nějaká grafika je na nic, ji většinou nikdy neměli, jen jim někdo řekl ATi je nejlepší, nikdy neber nVidii a tak to pak je...

@PavelX: PavelX Tys to vystich, asi to bude tak. Já sem měl obojí, jak nV tak ATI, všechny v pohodě, akorát to prostě zastaríva.
Přesněji: GF2mx(už nikdy osekanou ver.!), GF4Ti, ATI9800 a teď x800pro.
A příště ? No uvidim, okolo 8500,- se nabízí 7900gt,x1800xt a x1900gt, záleží pak na výkonu. A mýt hodná prachů tak výtězí x1900xtx :)
Noo, být zastánce jedné firmy, bylo by rozhodování jendodušší :)

@red_darkness: měl sem několik N-Vidii i několik ATIn a tak nějak za ty léta my příde že ATI nemá dotažený ovladače ale oproti NV lepší podání barev výkonově mno jedou ATI jednou NVIDIA ( mluvim o highendu ) ale jednáli se o dodávky grafik NV vede ( prostě dokáže vyrábět víc ) ATI zase dělá ale přelomový věci ( DDR4 atd... ) jen ty dodávky karet drhnou mno prostě když se to tak celý schrne kdyby nebyla NVIDIA nebo ATI tak ani jedna společnost by neudávala takhle rychlý tempo vývoje grafik ... ale tak je to ve všem ohledně počítačů konkurent předhání konkurenta ... [ bohužel to vyvolává pak i takový ty věci jako ty si pos*anej AMDčkař ty zas INTELák ty ATInář atd... to už k tomu ale taky patří :D ]

Štrašný kecy

Že já blbec čet ty příspěvky, je to tu o ničem.
Ale článek dobrej.

@BlackPanzer: co bys chtel od ceskeho naroda... :D

SLow DDR-4

***** ma to ale liny RAMKy jen 60Gb za vterinu ja uz chci 100Gb/s minimalne to uz bude konecne veschno 1600*1200 s FSAA 6

Dawe

a hlavne doufam ze to rozslape NVidi jako staricka R300 jak zaslapala do zemne G4-ti

ATI vs NV

Já měl GF2 ATI 7000 a ATI 9200,9800xt a X850XT, GF 7800GT a ATI X1900XTX a ted mám 8800GTX a je nej ati na gf zatím nemá a ani v řešení 2x X1900XTX:-D já asi za týden budu mít druhou 8800GTX takže bezkonkurenční výkon:-D možná jestli atir600 bude lepší tak si ji na 100% koupim býval jsem atinář:-Dnež vyšel GF800GTX

Pro všechny fanATIky

http://zive.cz/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=134637

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady