Všechny komentáře k článku:Recenze: HAL3000 Zeus II – božská herní sestava podruhé

4GB VRAM

Mozna bych priplatil doslova "stokorunovy" doplatek na 4GB edici graficke karty.. Na nove hry se to rozhodne vyplati. (aktualní rozdil v ceniku je 2-3 stovky)Volba ostatnich komponent je OK.

@stratos.: jo taky bych byl pro :) aspoň papírově by to bylo lákavější a když se uživatel trefí i do titulů, které to využijí, bude to třešnička na dortu

@stratos.: Nevím, zda u nich se slovem "stokoruna" pochodíte.
Podle věty "Skládaná sestava by patrně při použití stejných součástek vyšla o několik stokorun levněji" pravděpodobně říkají "stokoruna" tisícovce :D

@MichalMasek: Jj proto to koupi jenom LAMa

Spotreba v klidu 95W ?

nemate tam preklep s tou spotrebou v klidu ? 95w v klidu se mi zda strasne moc nebo muj digitalni wattmetr ( je to smejd za 400,-, ale tak pro hrubej odhad hadam ze staci )meri opravdu blbe, protoze mi to skace mezi 44-49 w kdyz ted pisu komentar :) nechci rejpat, jen pro zajimavost

@msib: Je to Zeus tj připočítej blesky :) Ted vážně tuhle spotřebu nebude mít sestava ani náhodou, holt se někdo sekl :), nicméně tady se šetřilo trochu neuváženě - ano 2GB varianta grafiky nezaostává zas tak moc za 4GB, ale 4GB varianta nestojí o moc víc. Zeus by se nejspíš styděl za háv který mu oblékli :) ta sestava by si zasloužila kvalitnější skříň.

@msib: ja nameril na podobne sestave taky skoro 1/2, mozna mely spatne nastavene setrici funkce ve WIndows (rezim spotreby - maximalni vykon apod..)

@stratos.: Stratos: Po tom všem, co jsi napsal o Radeonu RX480 se mi tomu měření už moc věřit nechce :)

@pavel.kvandak: skylake ma v IDLE minimalni spotrebu, jsou to velmi usporny cipy a dnesni grafiky v IDLE taky zerou treba 10W.. 40-60W v IDLE je dneska zcela bezna hodnota.
treba ja se se svym i7 4930K + zrava deska + vodni chlazeni v IDLE dostanu taky tesne pod 100W hranici a to mam procak pretaktovanej tj podtaktovava se na vyssi hodnoty nez je bezny. Bez vodnika a s procakem na default neni problem spotreba kolem 60W na celej PC i u socketu 2011

@msib: No tak nevím, ale já mám prakticky totožnou sestavu od Lynxu a ke 40 W se ani nepřiblížím. Pokud je vše povypínané, tak jsem na nějakých 78 W. Stačí ale abych spustil prohlížeč a spotřeba vylítne opravdu k těm sto watům. Co tam máte za zdroj?

@pavel.kvandak: i7 6700, gtx 980, zdroj evga supernova g2 750w

Ověřený GEEK - level 2

@pavel.kvandak: i7-3770K, GTX 970, 1xSSD, 1xHDD, 4x 140mm a 1x 120mm ventilátor, extra zvukovka, 750 G2během psaní 73-75W
bez zvukovky je to asi o 10W méně

@msib: Dobrý den, naměřená hodnota 95 W platí pro kancelářskou práci (typicky brouzdání po webu, prohlížení dokumentů). Aby to bylo jasné na první pohled, text jsme upravili. V naprosté nečinnosti a se zapnutými šetřícími funkcemi si sestava vezme ze zásuvky skutečně o pár desítek wattů méně. Děkujeme za upozornění.

RAM a SDD

Dobrý den,
když už se tu řešila grafika. Mě osobě praštili ještě dvě věci.
1) 2×4GB RAM na dva sloty tzn není možnost rozšíření kdyby byl 1×8GB který stojí stejně a nemusel bych při upgradu vyhazovat instalované ram.
2) Pokud je to herní pc tak 120 ssd mi přijde málo ssd 256 je cca 500-600 dražší. Ale chápu rozdíl se už v ceně projeví a někde se zastavit musí.

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady