Všechny komentáře k článku:Recenze: Intel Core i5-8600K – zrozen pro hry

Dotaz

Dobrý den mohu se zeptat proč volit i5, třeba od Ryzen?
Podle mě je Ryzen cenově výhodnější a podá větší výkon. děkuju za odpověd

@lup0: Dobrý den, protože větší výkon ve hrách samozřejmě nepodá. :)

@lup0: Článek cílí na herní komunitu a doporučuje procesor do herní sestavy. Tomu nelze odporovat, protože tabulky mají u herních testů znatelně lepší výsledky než konkurent R7 1700. U neherních multicore testů, které hráče nezajímají, procesor není propadák, celkem se i s 6/6 proti 8/16 drží.
S cenou se dostáváme na filozofické pole. Pokud porovnáte jenom procesor, tak Intel je levnější, cca o 1200. Nevím, jestli je správné začít používat argumentaci, že potřebuji novou desku, která cenu prodraží. Ony i desky přijdou levnější a třeba já bych kupoval novou desku tak jak tak.
Na filozofickém poli zůstane s úvahou, proč se porovnával R1700, když s oblíbenějším R1600 cenově porazíme Intel. Jenomže pak ztratíme 2 jádra a prohráme všechny testy.

@zzednicek: Ono by se to mělo porovnávat s 1600 OC na 4ghz ta je herní. V případě hry hru limituje spíše GPU než CPU. Samozřejmě Ryzen 6/12 podá lepší celkový výkon procesoru něž cpu 6/6 s jádra na 5ghz. Samozřejmě výkon na jádro má Intel aspoň do vydání Refreshe Ryzenu lepší.

A-DATA

Jak je na tom s kvalitou tato znacka?
Par let se jiz A-Data snazim vyhybat, protoze mam nepeknou zkusenost s pametmi, flashkami i externimi disky.
Treba uz ale kvalitu dohnali.V teto recenzi jsou pouzity hned dva vyrobky(SSD+ RAM). Ma to nejake opodstatneni krome zviditelneni znacky?Co se tyce pameti, vzdy jdu do Kingstonu a jeste me nezklamaly.U SSDcek Intel, Samsung, pripadne Crucial.Po 5ti letech uvazuji o upgradu, proto se ptam :-)

@imbutch: Pořád je mnohem výhodnější ryzen.
Za 5300Kč + 2000Kč za desku dostanu future proof desku (narozdil pd intelu, ktery neslibuje stejny chipset ani nasledujici generaci, tak amd slibuje kompatibilitu chipsetu dalsi 2-3 roky), mnohem lepsi vseobecný výkon ( nemluvim ted jen o hrach... Kdybych jenom hral, mozna bych o intelu i premyslel, ale kdo dneska jenom hraje?), stock chladic, ktery zvladne i slusné taktování, tudiz jeste vetsi vykon, a mnohem lepsi pomer cena/vykon. Proc tedy jit do intelu?

@RichardCZC: no ja teda cetl, ze do tehle desek intel planuje i cannon lake

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady