Všechny komentáře k článku:Recenze: Synology DS916+ – NAS server pro náročné

Článek reklamního charakteru. Co třeba útok na Synology RANSOMWAREm

Článek spíše reklamního charakteru. Není zde například uvedeno, že v roce 2014 byly NASy od Synology připojené k internetu napadeny ransomwarem.
Pro laiky, ransomware je virus, který zašifruje vaše data a pak žádá výkupné. Synology naštěstí od té doby zprovoznilo automatické aktualizace, které do značné míry NAS chrání
Samozřejmě po synology byly napadeny i NASy ostatních značek. Například QNAP..Jako uložiště je NAS od synology opravdu dobrou volbou, ale k využívání internetových aplikaci běžících na NASu bych byl skeptický. Odporuje to bezpečnostnímu pravidlu, kdy mám uložena všechna svoje data na zařízení, které je přímo dostupné z internetu. Aplikace typu wordpress a další mají spoustu děr které mohou způsobit napadení zařízeni z internetu.

@rychle: Z tohoto důvodů neukládám na svůj domácí NAS data důvěrného charakteru (fotky,osobní dokumenty). Všechy ostatní data z NASu mám ještě zkopírované 1:1 v šuplíku na HDD.

@rychle: Geek koupi, schopnej ajtak postavi vlastni 😉.

@rychle: Dobrý den,recenze se snažíme dělat co nejpoctivěji, aby čtenáři měli o testovaném zařízení co nejvíce informací a dozvěděl se všechny jeho klady i zápory. To, že pro nějaký konkrétní produkt existují viry, nicméně podle nás o jeho kvalitách nijak nesvědčí. Koneckonců, jak sám píšete, ransomware se před lety šířil i na NAS serverech jiných výrobců.
Navíc Synology jako jeden z mála výrobců skutečně nabízí systém automatických aktualizací. V ochraně uživatele je tak minimálně v tomto ohledu o kousek dál než celá řada konkurentů.Hezký den

Využití kamerového systému

Vlastním NAS DS215j, vše funguje suprově, byť kopírování z pc je trošku pomalejší (50-80MB/s). Se synology max. spokojenost.
Pokud uvedu ale nedostatek, a to se týká i tohoto modelu za 18tkč, tak mě mrzí, že Synology dodává pouze 2 licence na kamery. Vzhledem k tomu, že tyto licence nejsou zrovna levné cca za 1500Kč za kus, bych očekával u takto drahého NASu alespoň 4 licence. Bohužel, zase pouze dvě.
Jakožto NAS používám také jako monitoring, tak bych klidně provedl výměnu za lepší a dražší NAS, ale právě z výše uvedeného důvodu mě to neláká.

@honzaa1: Ano, řešil jsem stejný problém. Navíc je velká škoda plýtvat kapacitou a opotřebovávat si disky záznamem z kamer a to zejména, když disky běží v RAIDu 1, což je pro kamerový systém naprosto zbytečné.
Nakonec jsem pořídil IP DVR (NVR) od Hikvision. NVR má vlastní disk a je podstatně rychlejší než Synology Surveilance station. Můj model NVR umí 16 IP kamer různých výrobců za cca 4000 kč. Za tuto cenu bych nepořídil ani licenci na 4 kamery od Synology a navíc DVR na NASu značně snižuje výkon, neboť paralelně neustále ukládá záznam a k tomu navíc musí fungovat jako NAS pro data a DLNA server pro domácnost.

@rychle: Zajímal by mě model toho NVR (asi ybaj podle ceny?), jakým stylem se lze připojit na kamery z internetu - android.
Mám dost problém, protože se nedostanu z venku na moji ip. Přes překladač adres u poskytovatele wifi se prostě nedostanu.
Synology má alespoň tu výhodu, že to jaksi kostrbatě jde přes aplikaci DS cam.
Bere to i 3MP Hiky z číny v plné kvalitě?

@honzaa1: Ja mam Hikvision DS-7616NI. HIkvision ma vlastni DDNS pro pripad, kdy neni pevna IP. Aplikace pro IOS i Android v cestine. A umi i pripojeni pres cloud https://www.ezvizlife.com/, pak by to chodilo i pez pevne IP. Protoze mam kamery Hikvision, tak jsem ten cloud zacal pouzivat, kdyz jsem nechtel mit Synology pristupne z internetu.
Funguje to, ale obcas ma pripojeni pres cloud vypadky. Lepsi je prime pripojeni pres verejnou IP. Ano nahrava to i 3MP v plen kvalite. Dokonce to ma umet i kamery ostatnich vyrobcu, zkousel jsem ale pripojit hodne starou kameru Vivotek a tu jsem nepripojil, ale ta je cca 10 let stara.
Specifikace NVR je zde http://www.hikvision.com/UploadFile/image/2013090209124922265.pdf .Koukam, ze CZC ho maji taky https://www.czc.cz/hikvision-nvr76-ds-7600ni-e1-a/191920/produkt?utm_source=zbozi.cz&utm_medium=cpc&utm_campaign=Prislusenstvi&utm_term=Hikvision_NVR76_DS_7600NI_E1_A . Maji tam ale hodne zavadeci obrazek :-).
Me se jej podarilo sehnat levneji, ale i tak je to zlomek ceny za licence Synology.

@rychle: Hikvision kameru mám doma druhým rokem, ale zatím jsem nedokázal rozchodit online ezviz. Až do dnes(špatně zadáváný kod zařízení) . Už jsem byl smířený s tím, že mám nějaký padělek:)
Díky tímto za nasměrování k problému. Vše vyřešeno Ezviz na androidu konečně online. Používám iVMS-4500HD a už to šlape.Ten odkaz na CZC je asi v pořádku, obrázek odpovídá popisu. Ale s tím monitorem je to tak pro provozovny. Pokud by mi sem někdo vlezl, tak popadne monitor i se záznamem.
Na doma lepší samostatný NVR a schovat.
Potřebuji na 4x 3MP kameru, takže input badwitch alespoň 80Mbit/s - 16 kamerový rekordér bude akorát.

Udelat si to sam

Podle me je nejlepsi si poskladat NAS sam. Vyjde to mnohokrat levneji a navic je zajistena (dle typu desky) budoucnost pridavani HDD. "OS" jako freenas nebo nas4free jsou perfektni. Rozhodne doporucuju! Pokud ste uz nekdy skladali PC, tak NAS nebude vubec zadny problem ;)

@m4rine.cz: Presne tak, akorat jako OS pro domaci NAS bych spis doporucil unRAID, sam k plne spokojenosti pouzivam na 3 ulozistich. Freenas, NAS4Free jsou oba stavene na ZFS, coz je co se tyce vlastnosti super souborovy system, ale na domaci pouziti skoro az zbytecny... navic pro ZFS se doporucuje pouzivat server-grade HW (hlavne ECC RAM).

@m4rine.cz: Tak mi poraďte něco, co bude žrát 30W v zátěži, 2x 1Gb LAN a bude to prakticky bezúdržbové, jako Synology a bude to max do 9.000, aby se mi to vyplatilo víc, než Synology.

@m4rine.cz: Tak to postav, se stejnymi parametry a garanci aktualizaci. Pridej k tomu samozrejme by aplikacni balicky vcetne aktualizaci a mobilni aplikace. Dej to za polovicni cenu nez stoji Synology a mas vyborny business plan. Nech si v Cine vyrobit milion kusu a je z tebe druhy Elon Musk. Nebudes vedet co s penezi. Nebo to mozna neni zas tak jednoduche. Ono Synology totiz neni o HW. Stejne jako iPhone neni o HW. Je to o tech sluzbach na tom a podpore.

@götze: Ty uz to nehul :D

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady