Všechny komentáře k článku:AMD se nelíbí udávaná spotřeba Core 2

Nula od Nuly pojde

Mam doma 4 PC....pracovni , file/web server ktery ma i funkci TV a prehravani filmu pro domaci kino a 2 routery kazdy pro jedno internetove pripojeni... vsechny pocitace neustale jedou.... pres leto je vyzarovane teplo tak velike... musi to zachranit klimatizace.... mesicne platim za elektriku cca 2300,-/ mesic coz se muze zdat velice moc... 27600,- rocne v zime vsak neni potreba vubec topit.. a to i do - 20stupnu pod nulou venku ... a vraceji mi za teplo kolem 14000,- tim se dostavame na 13600,- za elektriku rocne neco malo pres 1000 kc/mesic coz uz docela de.... tim chci rici ... ze v domacnosti se da tepelnyho vyzarovani PC i vyuzit nebo respective komppenzovat....vyssi el spotrebu..

Možnosti
24 reakcí
poslední 18. 8. 2006 21:48

Jeste, ze takhle 'neuvazuji' vsichni - uhli by uz bylo spaleno, lesy taky a my bychom tu mrzli pri -20 stupnich NAD nulou resp.20 POD. Snizit nesmyslne vysokou zalohu na teplo popr.snizit pocet a i spotrebu PC vas asi nenapadlo...? Hadam, ze ty narocne operace bych zvladnul s jednim Linuxem na jednom 250W PC.

@fsvo: Doma mame taky 4 kompy, 300W, 350W, 2x250W a je to znat, hlavne muj, ale je problem, ze cela rodina chodi na komp, takze by pro nas byl problem mit jeden a mam otazku, jak chcete dnes s 250W zdrojem uzivit AMD Athlon 3000+@2ghz, 2x512, 2XHDD, DVD-RW, AX700Pro, to by asi neslo, je to moje a nejsilnejsi sestava. A s tim vytapenim ma pravdu, znam to z lanek a malich mistnosti, 4 kompy vedle sebe a pokud je zavreny okno, tak je to znat a pokud je leto, tak se neda mnohdy ani poradne hrat.

@Paxan_cz: Presne, paranskej comp 250W-ty neuzivis, ale pracovni jo, navic Linux a multihead, jak pisu trochu nize, a vystaci vam 1 comp pro celou rodinu a vzhledem k tomu, ze USB i VGA snesou 5m v pohode, tak muzete mit "terminaly" i v ruznych mistnostech ;-)

@fsvo: No mas pravdu, ale pro nekoho je pracovni 1GHz a pro nekoho 2GHz a pro nekoho 2,4GHz dvoujadrovy a v tom nejaky rozdil bude. A k tomu je mnoho lidi, jak tu nekdo napsal, myslim ty, ze nekdo proste potrebuje Win a ty si vezmou kus vykonu, takze pak potrebujes neco navic oproti Linux, nebejt ja castecne paran, tak bych asi presel na Linux, ale prece jenom na Win je stale vetsina her, jinak soft vetsinou jde sehnat jak na Win, tak obdobny, ikdyz nekdy s mensimy rozdili na Linux.

@Paxan_cz: A abych nezapomnel, byl by problem, kdyby nekdo schodil nebo seknul OS, to by ho pak zbytek rodiny nemel rad :o)

@Paxan_cz: Linux?? Beznou praci? To bych chtel videt :-)

@fsvo: V pohode, ja na nicem jinem nepracuji. Windows pouzivam jako spoustec Civilizace 3. ;-)

@liborc: a umis ho shodit, nebo jenom neumis rozchodit, aby nepadal ;-) ?

@fsvo: No jak vidim tak jsem to zavedl někam tak jsem nechtel, no myslis ze ma Linuxu pokud se to nekdo nauci, neni problem delat praci, prece jenom diky Linuxu nam bezi nejaky jazyky webovy, ale zalezi co clovek dela na kompu a podle toho je dobre zvolit OS, ted me to pripomina, jako kdyz jsem se divil ze u taty v praci jedou masiny na MS-DOS a pada jim to jenom kvuli sity, nebyla doladena, jinak jim to drzi stabilne.

@fsvo: 1)mam zelenou energii 2)nemam auto .. jezdim prevazne PT 3)Nemam zadnou klasik TV ani Monitor jen LCD - nizsi spotreba 4) naopak tim ze vyuzivam teplo z jiz tak projety elektriny tak setrim nam vsem... tzn spotreba jen elektrina doma... jelikoz pracuju doma nezatezuji dalsima nakladama zamestnavatele apodobne.... jeden router je Linuxovej na Lin veci a druhej Windows na woknovy veci... uvedom si ze Linux je jen nastroj ne spasa... stejne jako ostatni OS... elektrina je dnes nejekologicejsi zdroj enrgie obecne.. a v panelaku asi i jedinej... takze pokud bude uhli spaleno a lesy taky budu na tom mit jeden z tech mensich dilu :) zaloha na teplo se pocita z prumeru celeho baraku na pocet lidi v byte... a na velikost bytu.... tzn podle meraku pak mi vracej rozdil od toho co jsem projel.... staci ti to jako vysvetleni nebo jeste neco?

@SAMBOUSH: Jezisku na krizku, ja prece nesoudil vas, ale to, co jste tam napsal. Nicmene 1) Zelena energie je horky dudlik (ve smyslu siditko) CEZu 2) taky ne 3) to jste mnohem lepsi nez ja, ja mam jedno CRT TCO99 4) naopak - tvrdim, ze byste nemusel palit elektriku zbytecne a usetrit na inflaci a urocich ze zmensenych zaloh na teplo. 5) jste stastny clovek, taky bych chtel pracovat doma, ale HW na dalku proste nespravim :-( 6) elektrina neni nejekologictejsi (presneji nejenviromentalistictejsi - vlidna k ziv.prostredi) - pouze kdyby byla z paleni biomasy (drevo, konopi), coz neni a dokud nebude bude nej atomova E, jenze tu zas nema rada verejnost...takze asi jeste nejaky patek budem muset palit uhli, mazut a zatapet krasna udoli i s lesy a vsim zivym v nich 7) Linux neni spasa, ale je jednak efektivnejsi a druhak lze na nem provozovat multihead PC cize 2-7 klavesnic,mysi a monitoru zapichlych do 1 PC a IMHO s 1GHz zvladne delat router, file server i prehravat film..najednou. Hadam, ze ale, stejne jako ja, z pracovnich duvodu wokna proste pouzivat musite... 8) rozpocet zaloh u vas v panelaku me mrzi, nam je pocitaji z toho, co jsme predchazejici rok protopili podle meraku na radiatorech 9) omlouvam se, pokud se vas ma reakce dotkla - to bylo asi tim jak me popudilo -20 pod nulu venku a ta off-topicnost, kterou jste pak vysvetlil

@fsvo: ja mel jen potrebu to vysvetlit jelikoz jsem to povazoval za nepochopeny..... stou duhovou energii ...par haliru navic za kWh a melo by to bejt na podporu ekologickyho ziskavani energie...nemyslim si ze to je nejakej dildo... proste tyhle veci tu vznikaj a proc je nepodporit... kdyby si to rekl kazdej ze ... nejde o to jestli jsem lepsi nebo ne ,ale LCD je fakt velice prijemne na oci jak pri praci tak pri hrani.. a jak vsichni vime oci mame jen 2 a na jedno pouziti a clovek by mel prozdravi udelat max.. co se systemu tyce nema cenu se prit... Linux mam jen kuli praci... Wokna na praci a na zabavu... urcite vyvoj pod Win je daleko efektivnesi a za finance promenitelnejsi... pro zabavu(tak urcite treba movix je prima multimedia build a pro domaci kino na shit pc to je jako staveny) hry je Linux nepouzitelnej a User frendly taky moc neni..nedvedu si predstavi moji mamu s linuxem.... je to hlavne reseni "zadara" pomer cena vykon .....to je jedno... proste ... spotreba procesoru by se mela udavat pri max vykonu... 50% a v klidu... akazdej by sio mel prihlednout s ohledem svojeho pouzivani...... pro mne je vyhodne max zatez kuli vytapeni v zime..takzekoukam na vykon ,spotrebu a vyzarovane teplo

@SAMBOUSH: LCD nema jenom vyhody, ale i sve nevyhody, oproti CRT, snad jedina vyhoda pro me ze min nici oci, ale zase pokud budes mit CRT za 9000, jako poradny LCD, coz je pro me max. 6mx a 19", tak pak je CRT o necem jinem nez za 3K.

@Paxan_cz: S tým súhlasím, zažil som to v bývalej robote... keď som sa ozval, bol som ten najväčší šmejd a revolucionár. :o) Pritom stačilo rozmýšlať a vhodne rozdeliť peniaze na komponenty podľa toho, k čomu je PC určené. Ak niekto hrá 8 hodín Doom 3, tak mu low-end CRT obrazovka postačí, no ak niekto 8 hodín číta humusný kód, tak mu lepšie LCD zaručí, že ak pôjde večer z práce, nebude potrebovať bielu paličku. Samozrejmosťou sú aj prestávky a cviky, no pri šmejdovom CRT sa tie prestávky stávajú nutnosťou a trvajú desiatky minút, resp. ich interval je kratší a kratší.Inak, čo sa týky CRT, ak je kvalitné s výborným obrazom a najmä dobre odtienené, tak nie je o čom, ale aj tak mi stále vadí ten elektrónový prúd, ktorý užívateľ dostáva do ksichtu.

@eraser2k: No vsechno jsem nepochytil, neumim moc slovensky, ale mas pravdu, ale prece jenom jsem si zvyknul na ten proud, ale porad tu je problem cena a kvalita vykreslovani a barvivost, strejda me rikal ze LCD vykresluje lepe studeny a CRT zas teply barvy, ale jinak myslim ze LCD, presneji plazmovka je budoucnost a CRT je jenom pro ty co nemaji na dobry LCD nebo neocekavaji ze budou vic jak 1-2 h. denne na kompu, pak dat vetsinou min. 2k za obrazovku vic myslim ze je zbytecny.

@Paxan_cz: Myslím, že plasma urřitě budocnost není, vzhledem k průměrné životnosti okolo 5ti let..
a takove velmi kvalitni crt pro profesionalni grafiky je drazsi nez nektere velmi kvalitni lcd.
samozrejme nejlepsi lcd pro graficke ucely od eizo jsou take velice drahe, napr to nove eizo co jiz zvlada celou adobe rgb skalu stoji cca 120tis:)
samotneho by me zajimalo jestli grafici radeji crt nebo lcd a proc....

@Harvester: No to ja nevim, ale jinak s tim co je budoucnost nevim presne, protoze kdyz se podivas na Intel, tak porad rikal ze NetBurst je dobry a ted zas neco jinyho, tak aby to tak nejak nezkoncilo, ze se pak vyvine neco jinyho.

@Harvester: Pro grafiky je dulezita vernost a stalost barev. A podle kamose, ktery se grafikou zivi, jsou CRT porad lepsi v pomeru vykon/cena. LCD podobnych kvalit je nekolinasobne drazsi.

@liborc: Presne tak to je jedna z vyhod CRT. Kazda technologie ma sve pro a proti. Proste vetsina LCD s cenou do 20000 nema v podani barev na nejlevnejci CRT.

@SAMBOUSH: Myslim, ze to je zajimavy napad, i kdyz to je (mam pocit) projekt PRE (Prazsky Energetiky), zavazujou se, ze odeberou vasi spotrebu od vyrobcu z obnovitelnych zdoju. Taky to mame, ale podobnych lidi je v Praze dohromady asi 100 - podle vyjadreni zensky za prepazkou, kdyz jsme si to nechavali zavadet na pripojku pro domovni pocitacovou sit. Takze vlastne mame cca 2% vsech smluv na zelenou energii, jedna smlouva na domacnost a druha na tu domovni sit. ;-)

@fsvo: nemachruj chlape

@Pavel Strýc: To bylo na koho???

Mňa by zaujímalo, koľko spáliš v lete, keď ti beží naplno klimatizácia a potom, koľko zase v zime.Inak, file server, router a AP riešim používaním príslušného HW a nie počítača. Spotreba je tým padom 20x nižšia.Workstation s LDCčkom mi pri bežnej práci žerie 135 W, inak používam notebook IBM T43, ktorý mi vydrží dobré 3 hodiny na jedno nabitie.

@eraser2k: 135W s LCD se mi nechce verit, ale budiz. 135/20 je trochu pres 6, at nezeru 7. Ty mas zarizeni, ktere ti udela fileserver, router a AP najednou za 7 W?!?!?

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!