Všechny komentáře k článku:Computex 2017: Zapomeňte na sedmičky, přichází Core i9

Bohužel, AMD je už na prvním místě

Pozdě, Intel jen vytvoří obludnou spotřebu, už nyní je dost pozadu oproti mnohem menší AMD, které do mainstreamu high-end výkon Intelu i7 za půlku ceny a mnohem nižší spotřebou. Intel je momentálně neprodejný pro ty, co umí počítat základy CPU 1+1.

Možnosti
87 reakcí
poslední 4. 8. 2017 17:24

Jen aby vás (fanoušky AMD) z toho nekleplo :D

@necro55: radostí? ano, je to super :)

@pavelnetr: Uvod tohoto prihloupleho tematu muze napsat jen naprosty ignorant :) Pro lidi,kteri nikdy neokusili supersport, je i Hyundai rychlé auto. ale dulezite je,ze jste spokojen.

Jenom dotaz, o kterém Ryzenu je řeč?

@DW: AMD 1700 65W za 10 tis. Kč výkonnější jak 30 tis. Kč Intel i7 5960X s mnohem horší spotřebou (asi o 40 W ve prospěch AMD - spotřeba pouhých 65W):
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/procesory-a-pameti/amd-ryzen-7-1700-test-a-review-bezkonkurencne-nejzajimavejsiho-procesoru-na-trhu--9.html

@pavelnetr: Cokoliv z dd worldu nemá v reálném světě žádnou hodnotu

@kocurek2: :D ..dd world je čistě amd stránka..palec hore

@Gausshunter: Řekl kredibilní člověk s NVIDIA logem na profilu :D

@mihulesak: Což ovšem neznamená, že nemá pravdu, že ?
Posuzovat lidi podle fotky / loga u profilu je celkem povrchní.

@holcat: Celé toto fórum je jedna velká parodie s důvěryhodností DD, rád se tu přicházím pobavit na účet ostatních, kteří dokáží dělat modrozelené humanshield, pokud si někdo dokáže dát do profilu značku výrobce HW s momentálně monopolními cenami, jde vidět kolik toho má jedinec v hlavě.

Ověřený GEEK - level 2

@mihulesak: Celé toto fórum je 1000x přínosnější než DDworld a další žumpy dohromady. Někdo napíše blbost --> sejdou se ostatní diskutující a je po blbosti.
Já jsem kdysi dávno v místní diskusi měl avatar AMD a v hlavě toho mám určitě více než některá místní individua. Na tom mít jako avatar logo Nvidie, Intelu, AMD, nebo třeba Xboxu a PS4 nevidím nic špatného. Pokud Vy ano, tak jste se také zařadil do SPAM skupiny s IQ tykve.

@Killing joke: Že toho v hlavě máte víc než ostatní, vám nabulíkoval kdo? Kačer Donald nebo víla Zvonilka? Nevěřte jim, lžou vám!!! Jen blb si totiž myslí, že je něco víc než ostatní. Bohužel, vaše "iq tykve" tu předvádíte denně.

Ověřený GEEK - level 2

@hupkydupky: Když někdo napíše nesmysl a schytá kritiku od x dalších lidí, tak ví očividně méně než já.
Pokud jsem to nenapsal dost srozumitelně, tak si samozřejmě nemyslím, že toho vím celkově více, než kdokoliv jiný, jen v dané problematice. Proto třeba nechodím na fóra ohledně zahrad, protože o tom nic nevím a nebudu zbytečně šířit svoje nesmysly.
Čím předvádím IQ tykve?/// Tak už vím co jste zač, ten blázen s IQ daleko nižším než tykev:https://www.czc.cz/coolermaster-masterliquid-pro-240-vodni-chlazeni/202858/produkt/3bvhqnov9ug3iaggogsqvua957/diskuse"Pokud má nějaký spotřebič VYSOKÝ výkon, musí mít i VYSOKÝ příkon. K tomu je nutno připočíst i ztrátový výkon, kterým je nejčastěji teplo...
Čím vyšší výkon, tím vyšší příkon. Já nevím, co je Vám na tom tak nepochopitelné?"Takže starý procesor s vyšší spotřebou musí být výkonnější než nový s nižší spotřebou :D :D :D Jo to byla sranda :D :D :DNebo jste Vy génius a já, NEHARIA, stashix, Khalai, Makaan, mašek44 a maniak1.cz neznáme základní pravidla fyziky, která se učí už na ZŠ.

@Killing joke: Jo, to sem se tenkrat narezal. Podle te teorie polarky v pohode natrou i gtx 1080 ti a to je jeste polarka nic v porovnani s nekteryma historickyma kouskama, treba takova hd 6990..no narez.By me zajimalo, cim konkretne se zde bavi, protoze s nazory tohoto stylu nemuze ani vetsinu zde psanych veci pochopit.
http://www.national-geographic.cz/clanky/proc-si-hloupi-lide-mysli-ze-jsou-nejchytrejsi-vlastni-neobjektivita-je-potvrzena-vedci.htmlbtw. co ti rika muj avatar o me? :D

Ověřený GEEK - level 2

@maniak1.cz: zajímavý článek
U tebe stačí ten nick stejně jako u hupkydupky :D
Každopádně CZ znamená, že nejsi pro multikulturní společnost, pravděpodobně máš rád vepřové a jsi členem KKK.Ještě mě napadla další věc, procesor se stejnou frekvencí, ale jiným napětím (vyšší spotřebou). Je tedy třeba i7-3770K na 4GHz méně výkonné než na 4GHz s vyšším napětím a +100W spotřebou? Asi se budu muset zase zeptat Donalda nebo Zvonilky, protože všemožné benchmarky nebo hry rozdíl ve výkonu neprokázaly. Hupkydupky už to věděl na ZŠ a já stále ne :(

@Killing joke: Zajimava teorie, ale ze bych byl nejak hrdej na cesko, to se fakt rict neda :D No ti lide, co mi vykladali fyziku a co maj cast s titulama delsi, nez cast se jmenem, by se meli zamyslet...

Ověřený GEEK - level 2

@maniak1.cz: Pro zevrubnou interpretaci budeme muset počkat na vyjádření odborníka hupkydupky.
Já už jsem diagnostikován byl. "V překladu něco jako "zabiják vtipů?", "kameňák?" , "trapný vtip?" - jó asi takhle jste se ocejchoval - trapný vtip!"
Avatar je snad ještě trapnější, ale stále lepší než AMD co jsem kdysi měl :D/// Ne že by AMD bylo špatné, ale budilo by to moc pozornosti.

@hupkydupky: A další ubohý mulťák.

@Killing joke: Zatím mi to přineslo pouze mozkovou obrnu z inteligentů Vašeho rázu, bohužel IQ je věc daná a pravopisem už toho moc nezměníte, je ovšem v naprostém pořádku si to kompenzovat. Také je naprosto v pořádku, že jste naspěchal kolegu Stallonovi na pomoc, jednou Vás možná taky vezme NVIDIe jako boha Stratose na interview za 50k komentářů.

Ověřený GEEK - level 2

@mihulesak: Pravopis mám také celkem dobrý, protože nepíšu napjetí, elektryka apod. jako někteří uživatelé.
Pokud máte IQ průměrného člověka, tak nemůžete tvrdit, že logo firmy v avataru říká cokoliv o vyspělosti nebo inteligenci člověka.
Když se zaměříte pouze na můj avatar (nikoliv pravopis a pro někoho nesmyslné názory), tak je to také logo firmy a znamená to, že uctívám danou firmu?Co podle vás dělám špatně? Rád bych se poučil.
Proč by mě měla vzít Nvidie na interview? Mnoho uživatelů je tu značně aktivnějších než já. A hlavně mnoho je jich radikálnějších s ostřejšímí výrazy budícími větší pozornost.Se Stallonem jsem tu diskutoval asi tak jednou, takže moc kamarádi nejsme. Nicméně to co napíše mi přijde smysluplnější než většina příspěvků rozvášněných uživatelů.

@Killing joke: Kašlat na to, přišli jen prudit a každý další jejich příspěvek je a bude mimo téma, protože jde jen o flame, takže neztrácet čas s nimi.

Ověřený GEEK - level 2

@holcat: V hloubi duše doufám ve smysluplnou odpověď, ale je pravda, že asi opět marně. Když je někdo schopný vypouštět bláboly jako hupkydupky (mimochodem hodnotíme-li podle avataru, tak podle nicku je to také zajímavé), tak opravdu nemá smysl ztrácet čas.

@Killing joke: Já bych to shrnul : kde nic není ani smrt nebere.

Ověřený GEEK - level 2

@holcat: no asi tak

@mihulesak: Ubohý mulťák.
Jinak, že mám foto tohoto dinosaura u profilu má určitý záměr, to by jste spolu s dalším mulťákem hupkydupky nepochopili , lidé co odsuzují jiné kvůli fotu mají jistým způsobem okleštěné a omezené myšlení.
Jinak nevím proč by mi někdo měl spěchat na pomoc a z jakého důvodu ?
Vaše reakce na mě byla naprosto mimo téma takže RIP.
A jinak KiIling joke patří k té inteligentnější menšině co tady radí a vy ostatní + Stratos + utra fans ( AMD / NV ) jste jen odpad.

Ověřený GEEK - level 3

Ryzen dosahuje nízké spotřeby jen díky nízké frekvenci. Pokud popoženu Ryzen k 4.0 GHz (jakožto stropu OC v 95% případů), tak je spotřeba rázem okolo 200 W, protože je potřeba celkem dost zvyšovat napětí a spotřeba roste raketově. Navíc TDP u Ryzenu se vypočítává jinak než TDP u Intelu, takže tato čísla stejně nejde reálně srovnávat a je potřeba počkat na testy.Můj i7-5820K má uvedených 145 W TDP, ale na základních taktech se sotva dostane na 100 W. Abych ho dostal na udávané TDP, tak jsem musel aplikovat OC +900 MHz (4200 MHz) s 1.1 V napětím. A ani po dosažení 4500 MHz @ 1.3 V jsem nedosáhl na 200 W, což dosahuje Ryzen na nižších taktech. Takže kde je vlastně ta nižší spotřeba, hm? :)

@Khalai: lžeš, AMD 1700 je 65W a jen malinkým zvýšením Voltů dostaneš 4GHz, stále méně žere (asi 90W) než stejně výkonný Intel, který má ale spotřebu 140 W, reálné testy spotřeby to potvrzují:
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/procesory-a-pameti/amd-ryzen-7-1700-test-a-review-bezkonkurencne-nejzajimavejsiho-procesoru-na-trhu--8.htmlPo přetaktování má AMD 1700 spotřebu jak Intel i7 5960X, kterého porazí ale i bez přetakování, ale po velmi snadném přetakování je mírně nad úrovní výkonu Intel procesoru i7 6950X 10 jádra, spotřeba stejná:
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/procesory-a-pameti/amd-ryzen-7-1700-test-a-review-bezkonkurencne-nejzajimavejsiho-procesoru-na-trhu--9.htmlAž přinese AMD 16 jádro, tak rozseká velmi pravděpodobně i Intel 18 jádro, takže Intel už teď proti AMD žere významně více

Ověřený GEEK - level 2

@pavelnetr: Vážně DDžumpa? :D :D :D

@pavelnetr: Ten byl dobrý hlavně ta stránka,a prosím teď o šípkové růžence :)

Ověřený GEEK - level 2

@Mzilla: Tady koukám něco trochu vyčnívá:https://www.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/review/2017-03-08/oc-power.png
http://www.techspot.com/articles-info/1379/bench/OverclockingPower.pngjen trošku to vyroste:https://s12.postimg.org/5snrr5qtp/V_st_i_ek.png100W navíc se pod tím super chladičem ztratí :D

@Killing joke: http://www.svethardware.cz/mainstreamove-vega-11-se-objevi-na-konci-roku-mozna-i-pozdeji/44544vega by mela zacit rovnou druhou generaci :Dto uz nema ani cenu vydavat

@Mzilla: co máš na mysli konkrétně, co konkrétně je neobjektivní? Nebo tě Intel či nVidia platí za obecné lži bez faktů? :)

@pavelnetr: U Intelu znamená TDP třídu chladiče který se minimálně musí použít. AMD má jinou normu pro to co uvádí.AMD používá laptopový proces licencovaný od Samsungu, který má optimum na 3.3 GHz. AMD to samozřejmě přetaktovává co to jde. Většina AMD fanoušku přemýšlí o 12 core CPU protože tam by ta cena nemusela být tak krvavá.
Pokuď AMD 8 jádro dá na určité frekvenci 65 W, tak Intel dá na 8 jádru 63 W. Obojí je 14 nm process, a Intel není na nízkých frekvencích neefektivní. Pokuď si pamatuju jak jsem to měřil, tak Intel dá na stejné voltáži asi o 200-300 MHz víc. Ale u AMD už to jde exponencionálně tak se to dá špatně porovnávat.U Samsung procesu je zajímavý region nestability, kde se CPU chová divně, a který se na vyšších frekvencích zase stabilizuje. Takže voltáž je lineární pod n, nebo nad n + k. Nevzpomínám si na jiné desktop CPU které by tohle dělalo.

@czechcomputers 32324: Threadripper 10C je podla mna pasca, koli nesymetrii. 12C moze mat problem s aplikaciami ktore nedokazu vyuzit vsetkych 12 jadier a vlakna skoncia na roznych cipoch (napr. hry). Dava zmysel skor kupit Ryzen 8C kde ten problem "skoro" neni alebo rovno Threadripper 16C.

@pavelnetr: V okamziku, kdy jsem videl ddworld, jsem se rozhodl to dale ani necist a rovnou nazvat pytlem blitku.

Ověřený GEEK - level 3

@maniak1.cz: Hlavně, že aDDmin jede vesele na i7-6950X + GTX 1080 OC, ale všude cpe, jak je AMD best a Intel + nVidia jsou neprodejné. To mě na Stachujovi baví asi nejvíc :-D

@Khalai: když má doma ten předražený Intel, který je srovnatelný s levnějším AMD, který by ale musel koupit a klidně přiznává, že high-end má je nVidia, proto má 1080, tak je to jasná objektivita, což ale pro lidi bez mozečku je stále nepochopitelný :)

Ověřený GEEK - level 3

@pavelnetr: Určitě. A teď tu o Červené karkulce, ta je taky dobrá :-)

@maniak1.cz: pavelnetr tu s oblibou a casto pise "recenze" k intel procesorum a nv kartam

Ověřený GEEK - level 3

@NEHARIA: Troll a oDDborník, vyslaný DDŽumpou ke svaté válce a obracení modrozelených neveřících na pravou rudou víru? :-D

@Khalai: Kde se tu ty Ryzeňáci berou 😂😂 Všechni byli happy že je AMD nahoře a teď když Intel vydal něco lepšího všichni píšou takovýhle ***** , AMD nikdy neporazí Intel, nemá na to finance a Intel vždy příjde s něčím lepším 😂

@BC13: Nechapem co nam sem lezu do Intel clankov ti Ryzenaci ked je ten Ryzen tak skvely. Nech idu do svojich clankov o Threadripperu pokial nejake existuju...

@Khalai: co máš na mysli konkrétně, co konkrétně je neobjektivní? Nebo tě Intel či nVidia platí za obecné lži bez faktů? :)

Ověřený GEEK - level 3

@pavelnetr: Tak samozřejmě. Intel mi každý týden posílá paletu svých procesorů a musel jsem si koupit druhou garáž, abych měl kde skladovat všechny ty GTX Titan Xp karty, které mi posílá sám Huang. Vám bohužel Lisa ani Raja nic neposílají, takže tu pak smutně koukáte na ostatní, závidíte a pak z vás padají tyto slovní exkrementy. Přeji vám mnoho zdaru ve vaší rudé propagandě a trollům zdar...

@Khalai: výborně, takže když to odmítáš, tak bys mohl mluvit konkrétně, ne jen být troll, co obecně a bez jediné určitosti kritizuje ddworld, jediný objektivní zdroj v ČR na testy ;)

Ověřený GEEK - level 3

@pavelnetr: DDŽumpa a slovo "objektivní" v jedné větě je celkem dobrý oxymóron, ale jinak celkem slušný vtip :-)České weby nečtu, buď nedovedou přesně přeložit články ze zahraničí nebo se chovají jako Stachova garáž ruDDé propagandy. Zbytečná ztráta času. Stačí číst kvalitní a časem prověřené zahraniční weby, kde mají i lepší testovací vybavení než vtipný wattmetr za tři stovky. Osobně daleko víc věřím osciloskopu za 100K a FLIR za 25K, co mají na Tom's HW než DDŽumpa a HWnojník, kde se měří hluk uchem, teplota nasliněným prstem a spotřeba tím nejlevnějším krámem na zásuvce. o TrueRMS asi nikdy nikdo z nich v životě neslyšel.Ale prosím pokračujte v trollení, je s vámi docela zábavné, protože to jistě nemůžete myslet vážně a bavíte se tím stejně dobře jako já. Pokud však skutečně věříte všemu, co zde uvádíte, tak bych vám doporučil návštěvu nejbližšího specialisty na psychiatrii, audiologii a optometri....

@Khalai: takže nic konkrétní, tedy jsi lhář a troll proti AMD, díky za potvrzení :)

Ověřený GEEK - level 3

@pavelnetr: Jestli je tohle vrchol vašich invektiv, tak jsem vás přecenil a jste celkem nudný troll. No tak, trochu invence, chci vidět pořádný flame, pěkný rudý hate. Přeci mě nezklamete :-)

Ověřený GEEK - level 2

@pavelnetr: Jediný objektivní web používající tajnou konstantu :D
Proč tedy všude jinde mají jiné výsledky? Je skutečně jeden český blog jediným objektivním zdrojem na světě?

@Killing joke: nemají jiné výsledky, když používají nové ovladače a novější a používané aplikace a hry, jen lžeš, trolle ;)

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!