Všechny komentáře k článku:GE vyvíjí Biotického člověka

Zavádějící

Tak jsem si myslel že opravdu vytvoří fungující lidské tělo a on je to počítačový program:) No určitě to zlepší možnost reakce na nějaké nové nemoci či biologické útoky.

Možnosti
6 reakcí
poslední 18. 12. 2008 17:53

Zatím "vědci" umí vytvořit nové kmenové buňky myslím, že i dokonce nějaký orgán. Takže nepředbíhejme dobu, i když toto může být první krok, či myšlenka k realizaci fyzického těla.

@BaikenCZ: kmenove bunky nikdo vytvorit neumi. Vhodnou aktivaci nekolika transkripcnich faktoru v somaticke bunce je mozne ziskat bunky podobne pluripotentnim kmenovym bunkam, ktere splnuji radu jejich atributu, nicmene to kmenove bunky nejsou

@sasap: No vidíš, aspoň jsi to tady všem vysvětlil a má informace tedy byla milná a beru ji zpět ;-)

Pro vědu tu jistě pokrok bude za předpokladu,že se to povede,ale podle mě prostě i při sebelepším vynálezu nemohou posuzovat podle ničeho jiného než pužíta na člověku z masa a kostí.

@Thomasino: Také mi to přijde divný, ale pokud to bude fungovat tak jen líp. Každopádně bych nechtěl být druhý člověk na světě, který by po tom biotickém člověku nechal do sebe vpustit nějakou látku, která by mi měla zachránit život. Co kdyby se ten program zmýlil a navíc spousta léků funguje na každého člověka jinak, tak to budou muset asi vkládat přímo naše DNA do programu a ten to pak spočítá, jinak si to neumim představit.

@FlashCV: Jde o počítačový model - bohužel, ještě dlouho nebude přesný, prostě toho nevíme dost. V průběhu let se bude doplňovat, ale než se o něj bude moci opřít lékař, to bude opravdu chtít ještě hodně znalostí.
K DNA - až nastane doba, že budeme rozumnět všemu, co DNA obsahuje, tak stejně nebude vyhráno. DNA není vše, na co je nutné brát ohled. Jde o souhrn možností organismu, nikoli nápis: ´´Touto cestou se daný organismus vydal, v takovémto stavu se nachází.´´

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!