Všechny komentáře k článku:GE vyvíjí Biotického člověka

Ge?

Celosvětová krize a takový projekt těžko říct do jaké míry je to scifi ale ve srovnání s Asimo který je právem považován za špičku robotiky je to úsměvná vize (ten i přes svou chytrost a nadanost má do neživé kopie člověka jako takového také daleko). Mozek myši dokázaly nasimulovat v řádově pár sekund , zdá se mi , že to co plánují ještě chvíli potrvá "žijící" tělo a simulace jeho stavů a reakcí na viry atd když je tělo tak složité ? je ale nejspíš něco jiného než simulovat člověka jako celek. Tedy rychlejší by bylo asi vytvořit utajený klon a nestálo by to tolik ovšem to jsou věci se kterýma si neradno zahrávat , kdyby ovšem nebylo lidí co dělají věci které považují ostatní za nemožné možná bychom ani neměli možnost psát tu na netu :-)

Možnosti
4 reakce
poslední 20. 12. 2008 11:57

Mám za to že nejde o "hardware" ale pouze o soubor programu simulujicich lidske telo.

"ten i přes svou chytrost a nadanost má do neživé kopie člověka jako takového také daleko​"V této diskuzi jsem viděl komentář člověka, který nedokáže psát věty (a to ani přibližně) podle gramatických pravidel svého rodného jazyka. Na druhou stranu, existují gramatické analyzátory (a jsou dnes dostupné i v některých kancelářských balících), které dokáží tuto gramatiku opravit. Z mého pohledu je tedy ten stroj inteligentnější, než ten "člověk".Stroje dnes mohou být sestaveny tak, že provád inteligentní činnost, a to často mnohem lépe než člověk. Do jisté míry se mohou také učit a zlepšovat se.Alan Turing řekl: "We can’t prove that other people are conscious; so why do we have a higher standard for computers?"

@J.PAGAC: Ehm... ale zvladne jakykoliv z techto gramatickych analyzatoru uvarit vejce? Ano existuji vajecne samovary, ale zvladne nektery z nich analyzovat gramatiku? A i kdyby existoval gramatiku analyzujici vajecny samovar, zvladne se naucit hrat fotbal?Inteligence neni ve specializaci.

@MM00: A k čemu by vám byl syntaktický a sémantický analyzátor, který umí hrát fotbal? Ačkoliv tohle by zrovna nebyl problém (viz. RoboCup).Stroje neprogramujeme se všemi vlastnostmi. Nechceme aby stroje měly emoce, uměly uvařit vejce a odpoledne si šly zahrát fotbal. To ale neznamená, že jejich činnost nelze považovat za inteligentní (jenom míra jejich inteligence je zatím dána omezením, buď praktickým, nebo faktickým (naše technické dovednosti jako lidstva)).Problém je totiž v tom, že vy posuzujete umělou inteligenci podle sci-fi románů a selským rozumem, který říká, že umělá inteligence musí být stejná jako lidská (protože pak by to nebyla inteligence).Já třeba neumím a nikdy nebudu, umět hrát fotbal. Nemám na to vlohy. Stejně tak neumím vařit. Ale umím dobře vykonávat činnost, kterou jsem vystudoval a kterou ostatní lidé považují za specializaci. Přesto mě možná označili i za inteligentního (;-)). Proč, když inteligence není ve specializaci?

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!