Všechny komentáře k článku:GE vyvíjí Biotického člověka

Po čase zase něco co má smysl

Tohle je daleko užitečnější ,než vynakládat obrovské peníze na výzkum např. Marsu ,dinosaurů ap.

Možnosti
7 reakcí
poslední 12. 1. 2009 13:00

..souhlasím s tebou! Přece jenom tohle (pokud projekt uspěje) zachrání víc životů, než expedice na Mars, která je stejně zatim v nedohklednu!(nejdřív tak za 3O let)

@*Rosky*: Ale niekedy sa s tym zacat musi, aj ked lepsi by bol najskor Mesiac :)

@*Rosky*: se spekulacema o tom kolik podobny projekt zachrani zivotu bych byl hodne opatrny. Od podobneho testovani k realne aplikaci bude obrovska cesta a pochybuju o tom, ze v dohledne budoucnosti (rekneme nase zivoty) bude podobna simulace na dostatecne urovni, aby na jejim zakladu bylo mozne vyvozovat konecne zavery

Právě výzkum vesmíru a vesmírné závody v 60. letech 20. století přinesly obrovské množství nových technologií, postupů, zdokonalení počítačů a techniky. Dále mnoho pokroků v materiálovém inženýrství a konstrukci. Výzkum toho, jak dostat člověka na Mars může přinést (a přinese) další nové technologie a vědní obory. Konkrétně mise na Mars by mohla způsobit boom v oblasti hydroponiky, což by se dalo využít k nakrmení "hladových" oblastí světa a kdyby se z cest po Sluneční soustavě udělala rutina, tak by se pomohlo i odlidnění Země. Nebo si snad myslíte, že Země dokáže uživit těch 7 mld lidí, kteří tu za nedlouho budou pobíhat?Také spousta elektroniky se testuje ve vesmíru, mnoho pokusů, které následně vedou k většímu poznání přírody, fyziky a vesmíru, se provádí na vesmírné stanici. Kdyby např. existovala stálá měsíční základna, tak je možné vytvořit větší laboratoře a dát větší prostor vědcům.Výzkum minulosti zase pomůže poznat budoucnost. Závěry se extrapolují a dají se aplikovat různým způsobem.Skutečnost je taková, že lidé dají na první dojem a bez přemýšlení jsou schopní vynášet soudy a vidět jenom nejbližší okolí a sebe. Ještěže nejsou všichni lidé stejní a to minimum jich je schopno vidět dál.

@J.PAGAC: Je to přesně tak. Já bych zmínil i druhou větev, která ikdyž ji můžem odsuzovat, tak přináší spousty technických objevů - armáda. Tam jsou obrovské prostředky- armádu má každá země. A možná trochu smutné je, že právě nejrychleší a největší objevy přícházrjí právě během konfliktů.
A možná i v současnédobě ekonomické krize se setkáme s vyššími investice do výzkumu, který může přinést investorovi náležitý užitek (výdělek).

pokud odsuzujete jednu cast vyzkumu, tak to pouze vypovida o Vas, ze toho o nem prilis nevite. To je jako odsuzovat primarni vyzkum a do nebe chvalit vyzkum aplikovany. Samozrejme, ukolem primarniho vyzkumu, ktery casto probiha napriklad na octomilkach ci hadatku, neni vynalezt lek a tim padem by se mohl zdat zbytecny, nicmene prave onen aplikovany vyzkum, ktery jiz takove ambice ma, by bez primarniho vyzkumu nemohl existovat. Podobne bych rozhodne neodsuzoval vesmirny vyzkum ani vyzkum vymrelych organismu, jelikoz nam muze poskytnout cenne informace k poznani soucasneho sveta

Ja byt neco jako svetovym bossem, bych lil nejvice penez do vyzkumu fuznich reaktoru. Prece jen se zacina rysovat cim dal vice otazka, kdy dojdou fosilni paliva a co pak. A kdybychom meli efektivni tokamaky, jako vcelku nevycerpatelny zdroj energie, pak by se ostatni veci vynalezali mnohem snaze. A druhou veci, ktera me fascninuje, je vyzkum gravitonu v CERNu, cili castic, ktere zprostredkovavaji gravitacni interakci, cili, jestli na vas pusobi gravitace. Kdyby se je povedlo odhalit a nasledne prijit na to, jak je odrusit, tak tu mame antigravitacni vozitka, boty... proste jak ve startreku, ale hlavne by byly jednodussi starty na ten tvuj Mars:) A v doprave by to usetrilo spoustu energie, jelikoz by odpadlo treni kol a silnice..., ale to uz jsem fakt uplne nekde jinde, nez clanek.p.s. a asi uplne best by byl teleport;-)

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady