Všechny komentáře k článku:Recenze: HAL3000 Heart of Gamers Elite – král herního světa?

Grafika

celkem skoda ze tam neni MSI R9 390 8GB, nebo ASUS R9 390 8GB STRIX podle me grafika skoro na stejne urovni o 40% levnejsi a s lepsim chlazenim nez ma EVGA kterou sem doma mel uz take i moje nynejsi EVGA 980Ti nema chladic nic moc.. je celkem hlucnej. (vyresil jsem to instalaci vodniho bloku)

Ověřený GEEK - level 2

@stratos.: Podle Tebe, podle nás u HoGů současné Radeony nenajdeš, nenabídnou obecně vlastnosti co chceme, nenabídnou širokou podporu a oblíbenost co chceme a rádi taky vidíme efektivní sestavu, což Radeony vůbec neplní. Včas budeme HoG updatovat, ale současné Radeony v nich opět nebudou, to mohu říct 100% už teď. Těm zůstanou skulinky jako Niké atp. kde si myslím, že mají svoje kouzlo.

@Makaan_89: řekl bych, že Radeon R9 Fury Strix za to třeba stojí. Proč? Podívej se na výkon a efektivitu. Za danou cenu není lepší karty pro WQHD až 4K. Výkon je někde mezi GTX980 a GTX980Ti (čím vyšší rozlišení, tím blíže k 980Ti) a to stejné platí pro příkon. Tuto kartu bych již efektivní rozhodně nazval.
Dá se však souhlasit s tím, že 390X i přes vyšší výkon než GTX980 (což se projeví nad FHD) je mnohem náročnější na výběr zdroje. Nikoliv až tak watáže, ale samotné silné větve (jinak dochází k nestabilitě-black screen a nebo nejde ani téměř taktovat). Mezi dobré radeony ale tradičně patří třeba r7-260x, letitý R7-270/270x a nebo R9-380 (ten nemá žádnou konkurenci ve své třídě- GTX960 je na něj slabá, GTX970 zase naopak už silná). Ne vždy zakotvení ve starých názorech znamená pravdu. Nvidie je více v podvědomí lidí, hlavně zde v ČR je to zcela jiné než třeba v USA. Ale neznamená to, že mezi Radeony nenajdeš dobré karty i co do efektivity ,-).K Mantle: nebýt Mantle, nemáme DX12 jaké je :-)...K Nvidia Pascal. Zatím ta karta není a ještě nějakých pár měsíců nebude. Defakto se jedná o upravený Maxwell s HBM2 pamětmy, původní koncept byl "zrušen" a odsunut o další rok. AMD podle mě vydá také jen refresh současných Fiji s HBM2.

@flanker-cz: presne tak jak pises, oblibenost v CR co se tyce grafickych karet jakoz to vyrobce je uplne jina nez treba v USA, u nas lidi vic ctou clanky a recenze a vic daji na pomer cena/vykon. Proto je u nas pomer sil na trhu mezi AMD a Nvidii uplne jiny nez je celosvetovy prumer. Dneska bych vyzvdihnul z nabidky AMD karty
1) R9 380 4GB - nema konkurenci
2) R9 390 8GB - nema konkurenci
3) R9 FURY (nonX) - mohla by ale stat mene ale i tak ma lepsi pomer cena/vykon nez GTX980 + jde odemknout..Hlavne pokud se podivame na prvni testy DX12 z dvou her je AMD jasne na vysi, jedina karta ktera si pod DX12 drzi slusny vykon je pouze GTX980Ti jinak sou vsechny "male" Maxwelly celkem dole a pod AMD ve stejne cenove tride. To ze je GTX980 pod R9 390 povazuji obecne za obrovsky FAIL nvidie.. Byt pokoren kartou o 40% levnejsi to tu dlouho nebylo.

Ověřený GEEK - level 2

@flanker-cz: Oh, hezké, CZC a jeho filtr slova pro.dat...
Co jsem psal bylo ve zkratce to, že těch informací co mi sdělujete jsem si dobře vědom, nejsem jeden z těch, co je dinosaur a nebo lpí na značce. Faktem je, že se aktivně snažím o to, zařídit, abychom dělali dobré hotovky a všichni byli spokojení, ALE, bohužel pro AMD - mám padné důvody i zkušenosti pevně stát za svým názorem, že umístění AMD grafiky do vlajkových gamingových sestav je defacto dobrovolně přijaté zhoršení spokojenosti, jistoty a i oblíbenosti těchto sestav.
Důvody pro to jsou různé a může z toho být slohová práce a diskuze, nicméně nebudu u HoG, kde jsou hlavní pojmy "jistoty, servis a ověřené komponenty" dělat experimenty, když mi zkušenosti, informace a feedback jasně ukazují, co a jak dělat.
Aspoň tohle je moje stanovisko a to také podám, pak jsou i jiné kapacity, jak jste správně uhodl, které taky mají slovo, takže určitě nemohu valit nesmysly, to bych daleko nedotáhl. Na druhou stranu, dávat na to právě často jiný pohled, je to, co mám za úkol, přeci jen, známější kapacity jako Vy, mají určité limity jak úhlem pohledu, tak např. i samotným časem, který můžete vyhradit na další činnosti, které já nemám a zase naopak, něco jiného platí u mne. Takhle se doplňujeme a je to právě ten onen posun, který je u HAL myslím dobře vidět.Co se týče dobrých karet od AMD, když najdu skulinku a dobré řešení, nemám problém - viz HAL3000 Niké, což je sestava vytvořená čistě na můj popud, kde jsem se snažil využít právě onoho R 380.

@stratos.: OMG, tak to je teda síla to tady cpát i HAL3000 ty tvoje "cenné" rady. :-D "Máš fakt dobré srdce Strate.... :-)"

@Mike225: Dobrá rada nad zlato a zadarmo + bonus jako spotřeba + nepodpora starších her + celková neefektivnost a jo to je vlastně důležitá fičúra u karet AMD + odpadní teplo, ale na zimu dobrý a o podpoře : TrueAudio + Matle ani nemluvím kde jen to Matle je ?
No ještě, že těm tro*ubů*m z HAL má kdo tady poradit :-DDDDDDDDDDDD.PS - jinak si blá*bol co chceš Jeníku lidi jako ty jsou mimo mojí rozlišovací schopnost.
A věčný argument - budoucnost pro chu*dáky AMD funny boys přijde rána z milosti jako Pascal a s čím přijde AMD přejmenovanou Fury a Nano ?

@holcat: podporu DX12 maj R9 390 vybornou..
http://techreport.com/review/29090/fable-legends-directx-12-performance-revealed/2
http://www.extremetech.com/gaming/214834-fable-legends-amd-and-nvidia-go-head-to-head-in-latest-directx-12-benchmark
= vykon nad urovni GTX980 tj jak to tak vypada na budouci DX12 hry je R9 390 8GB velmi dobre pripravena
+ cena kolem 8900,- s DPH v pripade Sapphire a 10 300,- v pripade MSI nebo ASUS.uz jsem tech R9 390 stavel furu a zatim si nikdo na nejakou zasadni nepodporu her nestezoval...

@stratos.: Každopádně u Halu je vidět, že upustil za poslední roky od dogmat a začal používat i hlavu a někoho chytrého v oboru (že by Adam?). Sestavy jsou za poslední cca 2 roky mnohem lepší než bývali co do výběru komponent., Je jasné, že se nezavděčí každému zákazníku. Co zákazník. to názor na výběr karty, tvorbu kabeláže, veliksoti disku apod blbostí. Ale obecně je to slušné

@flanker-cz: Zlepseni tu je o tom zadna ale slo by to jeste lepe..
jinak napsat ze Radeon nemaj sirokou oblibenost je kravina, zrovna v CR si prodeje AMD Radeon vedou hodne dobre... Ptal jsem se na to asi pred pul rokem v CZC a prej je to tak 40/60 pro nvidii.. Proste v cechach je situace trosku jinak nez v zahranici kde nemusej lidi setrit kazdou korunu kdyz maj 2-3x vetsi platy ale grafiky u nich stoji stejny penize co u nas.

Jako fakt?

Jenom chci říct že koupit si tuhle sestavu je hloupost! Jejich nejlevnější sestava za 31 990Kč HEARTOFGAMERS
''Herní stroj'' má ve všech hrách stejný FPS a stejný nastavení jako já.. A to ten můj komp stál 19 000Kč a už bude rok starej :-D Jediný plus je vzhled .. a platit skoro dvojnásobek za vzhled? Né díky. No jo HAL3000. Kdyby jste teď poskládali stejný komponenty jako v tom prvním ''herním stroji'' tak vás to vyjde na 21 tisíc necelých.. GJ (y)

Ověřený GEEK - level 2

@mikulášek0: Tyto sestavy nikdy nebyly brané podle poměru cena/výkon - jsou pro lidi, co chtějí excelentní spolehlivost, design i záruky. Nikdo nikdy nepromoval HoG jako sestavu pro všechny ... Solidní boty taky koupíte za 700 a přitom je spousta lidí, co si kvůli některým věcem koupí boty za 3000. Apple mobily to samé, Ferrari to samé.. Podobná situace je zde, jsou tu hotovky, které nabízí určité standardy pro lidi, co o ně mají zájem. Ti další mohou vybírat jiné PC

@mikulášek0: když vidím ty 120 mm větráky na těch 140 dírách tak se mi zvedá =D žaludek

@Skopas: je fakt ze pokud skrin umoznuje 140mm vetrak je vzdy lepsi ho pouzit nez tam davat 120 :(
140mm vetrak umozni stejny airflow za pomoci nizsich otacek, tj s nisim hlukem.

@mikulášek0: A proč mám větší výkon, když mám o několik tříd horší komponenty? Oni to podtaktovávají aby zvýšily životnost těch komponentů?

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady