Všechny komentáře k článku:Poradce při výběru notebooku

Výběr notebooku, ideálně 14", dlouhá vydrž baterie, 30K

Zdravím všechny a rovnou předem děkuji za pomoc.Vybírám nový notebook, v bodech základní kritéria:
- Windows 10, ideálně Pro ale asi není nutně podmínkou (vzhledem k velkým NDA v práci bych možná ocenil šifrování disku)
- ideálně 14 palců (tím nemyslím nutně obrazovku, jde mi hlavně o velikost notebooku - dneska takové XPS od Dellu má přes 15 palců obrazovku, ale je velikostně jak běžný 14 palcový notebook), ale klidně může být o chlup i menší
- rychlost, takže SSD (asi stačí 256 GB, na zbytek mám cloud a externí disk) a RAM (doteď mám 8GB a OK)
- velká výdrž - ideálně nad 8 hodin a více
- výkonný procesor (pokud nebude nutné/opodstatněné, tak asi sahat po 8. generaci v případě Intelu) = pracuju s velikými datovými Excely, vizualizuji data v Tableau atd.
- občas možná bude třeba základně sestříhat video ve Full HD, případně drobné grafické úpravy v Adobe Illustrator a Photoshop
- možná to zní jako prkotina, ale pravděpodobně mezi základní kritéria bych přidal i podsvícenou klávesnici
- limit zhruba 30 - 35 tisíc KčAsi žádoucí, ale nechám si vymluvit
- HDMI výstup
- hezký designNevím, favoritů mám několik - přijde mi, že podobný notebook lze vybrat i kolem 25 tisíc (což bych samozřejmě byl jedině rád!), viz Lenovo ThinkPad L390 Black... ale, pak jsme u otázky toho designu = když to porovnáme s jinými notebooky, je to taková šedivá myš :-)) Neříkám, že design je pro mě klíčový - hlavně ať umí to, k čemu ho několik hodin denně musím využívat; ale i tak si říkám, jestli mi nějaká modelová řada neutíkáStejně tak vyhovující by třeba byly:
Lenovo ThinkPad E480
Lenovo ThinkPad L480Doteď jsem měl asi 3 roky starý mode L460 - na veškeré podobné operace stačil, ale bohužel ho musím dát pryč (je/byl firemní). Když tyhle notebooky porovnám se zmiňovaným XPS (konkrétně starší typ Dell XPS 13 (9360) stříbrný)
- tak asi má horší procesor, už jenom kvůli stáří sestavy
- nemá HDMI
- RAM má DDR3, což při té ceně je standardem většinou DDR4 - ale nevím, jestli bych tohle reálně zaznamenal... Co myslíte, pro co byste se být mnou rozhodli a proč? Případně máte pro mě úplně něco jiného jako doporučení? Případně nemám si nějaký parametr pro výběr ještě dvakrát rozmyslet? Ještě jednou předem děkuji všem uživatelům případně samotnému CZC.cz

Možnosti
2 reakce
poslední 29. 3. 2019 7:16

Nic prosím nikoho nenapadá? Předem díky

@teuschel: Dobrý den,napadá mne zajímavá volba, a to jeden z těchto NTB od Dellhttps://www.czc.cz/230383,230380/porovnat-kody?groupId=2660357jedná se o 14" výkonný NTB se kterým není problém vydržet na baterii klidně celý den a tím myslím naprosto celý. Jeho výkon je velice dostačujicí a pokud ne je zde možnost TB až na 3,5Ghz, což je přijatelné a je to velice znát. K SSD již v dnešní době není co moc psát - napadá mne snad jen rychlost.
Win. 10 Pro obsahují oba dva typy těchto NTB, takže s firemní politikou nebudete mít problémy. S pamětí 8GB jsem byl spokojen donedávna (pokud pracujete v prohlížečích a máte otevřené X desítek oken) volil bych variantu s 16GB avšak i 8GB bude dostačovat vzhledem k rychlému SSD, který bravůrně kešuje pokud vám nestačí paměť.Nějaký ten střih v PS nebo Illustratoru to také zvládne ale nečekejte zázraky.Snad vám pomůže při výběru Hezký den.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®