Všechny komentáře k článku:Temný režim a nové kousky pro Edge. Lákadla Windows 10 Anniversary Update

Také problém s více disky?

Jako většina, zkusil jsem ssd, intel cpu, nová deska atd, tedy upgrade a najednou start systému kolem minuty a we win vidím ssd zmizel vše běží z wd disku.

@JERROME: Problém s diskem můžu potvrdit. Dokonce nejen s více disky, ale i s jedním SSD. Základní deska Gigabyte, SSD od Samsungu. Poučen komentáři ostatních, odpojil jsem svůj druhý disk, na kterém jsem měl udělané zálohy, aby nepřišel k újmě. Windows při instalaci zvládl "poškodit" (dle informací po internetu přepsat záznamy v MBR, které přepisovat rozhodně neměl) jediný SSD disk, na který se měl nainstalovat. Disk následně neprošel detekcí ze strany AHCI a způsoboval zamrznutí počítače při bootu, nešlo se dostat ani do BIOSu.Řešením bylo odpojit disk (díky tomu bylo možné se dostat do BIOSu), přepnout AHCI na IDE, připojit disk zpět a opětovně spustit instalaci Windows. Po prvním restartu během instalace jsem pak znovu zašel do BIOSu, vrátil nastavení zpět na AHCI a spustil instalaci Windows ještě jednou od začátku. Pak už to proběhlo v pořádku.Zjevně má tedy Windows nějaký bug při zápisu do citlivých částí disku. Z těchto zkušeností rozhodně nedoporučuji nezkušeným uživatelům instalovat Anniversary Update.

@k30: Ne, že bych byl nevděčný, ale ten článek pojednává o něčem jiném než já. Každopádně je dobré vědět o obou problémech.

@dohnalek.pavel: Ano děkuji, přesně tak intel 525 ssd se jeví jako nefunkční, neni vidět v biosu, správa disků atd.. To zamrzání se mi též projevovalo.

Nenašli jste, co hledáte?

Nečekaně velký výprodej Uklízíme sklady